Száműzik Rákosit – hatvan éve történt: 1956. október 15.

Száműzik Rákosit – hatvan éve történt: 1956. október 15.

Dráma a Szombathely-zalaegerszegi repülőjáraton

Négy felfegyverzett férfi géprablást kísérelt meg a Budapestről 7.10-kor felszállt, Szombathely, illetve Zalaegerszeg felé tartó repülőgép ellen. A géppisztollyal, pisztollyal, kalapácsokkal, baltával, feszítővassal és robbanógyutaccsal felszerelkezett eltérítők Budapesten szálltak fel a gépre utasként, majd a szombathelyi felszállást követően fegyvert rántottak és felszólították az utasokat, hogy tartsák fel kezeiket.

A BM Államvédelmi Szervének két tisztje, aki az utasok között foglalt helyet, akcióba lépett és rövid tűzharcban ártalmatlanná tett három banditát. Közülük az egyik később belehalt sérüléseibe. A negyedik géprabló megadta magát.

A nyomozás szerint a repülőgépet Münchenben akarták leszállítani.

Szakácsdicsőség Frankfurtban

A Gundel étteremben számolnak be élményeikről és tapasztalataikról a frankfurti nemzetközi szakácsverseny magyar győztesei, akik négy aranyéremmel és a nemzetek nagydíjával tértek haza.

A mintegy kilencezer kiállított hidegtál között folyó versenyben a magyarok többek között kecsegetállal, „budapesti ízelítő” és „kacsa naranccsal” elnevezésű kompozíciókkal, valamint „libamájas tokaji kocsonyával” vettek részt.

A versenyen díjat nyert hidegtálakat rövidesen Budapesten is bemutatják a nagyközönségnek, előreláthatóan a Hungária szálló márványtermében, ahol nemcsak a hideg ételeket, hanem a melegkonyhai készítményeket is megízlelheti a hazai közönség.

Száműzik Rákosit

Az Elnöki Tanács ülésén határozatot hoz a személyi kultusz maradványainak felszámolására. Ennek értelmében a „Rákosi Mátyás Tanulmányi Érdemérem” elnevezésű díj „Egyetemi és Főiskolai Tanulmányi és Érdemérem”-re, a “Rákosi Mátyás Nehézipari Műszaki Egyetem” pedig Nehézipari Műszaki Egyetemre változik.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »