Számoltassák el a hamis vagyonnyilatkozatot tevő képviselőket!

Lassan már a fél Fidesz-frakcióról derül ki, hogy valótlan adatokat közöltek a vagyonnyilatkozataikban, vagy „kifelejtettek” egy-két nagy értékű ingatlant, esetleg sok millió forintot. Legutóbb Tiba István volt oly’ feledékeny, hogy kihagyta azt az ötmillió forintos „kölcsönt” a vagyonnyilatkozatából, amely miatt legfőbb bizalmasa a vádlottak padját koptatja már hónapok óta.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Most Tasó Lászlóról, a kormány közlekedéspolitikai államtitkáráról szólnak a hírek, melyek szerint vagyoni helyzete nem egyezik a vagyonnyilatkozatában feltüntetettekkel. A rengeteg földtulajdonnal rendelkező Tasó – akinek a kérésére a nyíradonyi önkormányzat a földjeit belterületté minősítette át – több ingatlanát éveken át nem írta bele a vagyonnyilatkozatába. A Nyíradony környékén elterülő birtokai után kapott állami támogatásokat is hiányosan tüntette fel, több mint hárommillió forintot kihagyott.

A Jobbik már évek óta szorgalmazza a vagyonnyilatkozat-tételi rendszer szigorítását. A hibás vagyonnyilatkozatokat benyújtó képviselők szankcionálását célzó javaslatunkat a Fidesz pár héttel ezelőtt söpörte le az asztalról. Ez is mutatja, hogy a kormánypárti képviselők továbbra is szeretnének a zavarosban halászni.

A Jobbik ismételten követeli, hogy a képviselőkkel egy háztartásban élőknek is hozzák nyilvánosságra a vagyonnyilatkozatait, ahogy képviselőink ezt évről évre megteszik! Tasó Lászlóval szemben pedig vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezünk és felszólítjuk, hogy mondjon le államtitkári tisztségéről.

Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »