Szakszervezet: ezért lézengtek a majálison

Kordás László szerint a megemelt ligeti négyzetméterár miatt mentek ki kevesen, és volt alacsonyabb a színvonal.

18-ról 50 forintra emelkedett a négyzetméterár, ezért volt ennyire fapados a ligeti majális vasárnap – fejtegette az ATV stúdiójában Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, megjegyezve, hogy a liget kezelése a megváltozott viszonyokban közvetetten Baán László kormánybiztos alá került.

Mint részletezte, kevesebb volt az árus is, a programokat pedig az anyák napja miatt családibb tematikájúra vették, emellett viszont voltak szakmai fórumaik is, amelyeken sokan megjelentek, hogy hallassák a véleményüket. Kordás szerint a „megalázó, egy százalék alatti” nyugdíjemeléssel, valamint a munka törvénykönyvével komoly gondjaik vannak az embereknek („sok mindennel lehet kárt okozni a munka világában”). Példaként említette utóbbira, hogy rossz jogszabály volt a trafikok ajtajainak lefüggönyözése, ezért volt olyan, aki az életével fizetett. Kordás László sürgette bizonyos jogszabályi deficitek megszüntetését, ugyanakkor jelezte, a szakszervezeti lét nem szükségszerűen ellenzéki.

Mint vasárnapi összefoglalónkban is írtuk, a területfoglalás árnövekedésével indokolta egyébként Gyurcsány Ferenc is azt, hogy miért nem állítottak színpadot a ligeti majálison, holott köztudomású, ezeknél a költségeknél lényegesen vaskosabb a színpad és a környező infrastruktúrák telepítési költsége.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »