Szakmai szemmel Illés Zsolttal: az Iron Lady harapja a vizet Rióban

Szakmai szemmel Illés Zsolttal: az Iron Lady harapja a vizet Rióban

Hosszú Katinka csúcsformában van, valósággal „harapja a vizet” – állapította meg a Krónikának Illés Zsolt. A nagyváradi úszóedző úgy érzi, ez a mostani a Vasas világklasszisának az olimpiája, eddigi három aranyérme mellé akár további dobogós helyezést is jegyezhet még Rio de Janeiróban.

husszu200v443456_b

Szerinte ebben edzőjének és férjének, Shane Tusupnak is érdeme van, hiszen folyamatosan együtt vannak, látja a sportoló pihenését és étkezését, és nagyon jól össze tudják állítani az úszást. „Hosszú Katinka nagyon szereti az úszást, erről szól az élete” – magyarázta Illés.

Neki Gyurta Dániel korai kiesése okozott csalódást, hiszen a 200 mell címvédőjét mindenképp a döntőbe várta. „Olyan gyengén úszott, mint ha nem is ő lett volna” – mutatott rá, hozzátéve, hogy szerinte voltak árulkodó jelek, amelyek alapján úgy tűnhetett, nincs felkészülve. Cseh László teljesítményébe szerinte már az életkor is beleszólt, de a magyar úszósportnak olyan hagyománya és erős iskolája van, amely biztosítja az utánpótlást.

Illés Zsolt a romániai úszás fellendülésére is lát kilátást, mert szerinte amióta Camelia Potec átvette a sportági szövetség irányítását, máris történt előrelépés. Robert Glințát nagy tehetségnek tartja, akinek négy év múlva akár már dobogóra is esélye lehet hátúszásban, de mint rámutatott: vannak edzésre járó gyermekek, már csak türelem és sok munka kell.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »