Szakértő: Télen a vidéken élők korrupcióval fogják megoldani a gázdíj tartozásaikat

Ukrajnában a vidéki lakosok már ezen a télen a gázdíjak kapcsolatos adóssági problémákat a megszokott korrupció módszerével fogják megoldani – fejtette ki véleményét Valentin Zemljanszkij energetikai kérdésekét felelős szakértő.

„Ami a lakosságot illeti: azok, kik magánházakban élnek, ezt a problémát a megszokott korrupció módszerével fogják megoldani. Nagyon jól tudjuk azt, hogyan folynak tárgyalások vidéken a végrehajtó csapatokkal.”- mondta Zemlyanszkij.

A szakértő megjegyezte, hogy veszélyeztetve lesznek azok a megyei gázszolgáltató vállalatok, melyek gázellátással foglalkoznak – tudatja a Golos.ua.

„A lakosság tartozásai veszélyeztetik a megyei gázszolgáltató vállalatokat, mert ezek a vállalatok nem lesznek képesek kifizetni a Naftohaztól megvásárolt földgázt. Ezek a tartozások Naftohaznál gyűlnek össze, ami végül a költségvetésen fog megmutatkozni. Nem csak hideg radiátorok lesznek a lakásokban, hanem összeomlanak a kifizetések az energiaszektorban, ami komoly veszélyt fog jelenteni a fűtési szezonra. Ez a forgatókönyv negatív változata,”- pontosította a szakértő.

Ukrajna nagyon alacsony mennyiségű földgáztartalékkal vág neki 2016-2017 évi fűtési szezonnak. Az ukrán földalatti tárolókban augusztus 20-tól 27-ig 3,6 százalékkal, azaz 429 köbméterrel nőtt a tartalék, ez azt jelenti jelenleg 12,25 milliárd köbméter gáztartalék van Ukrajnának –  derül ki az Ukrtranszgaz gázszállító rendszer által közzétett adataiból. A Naftohaz bejelentése szerint, a fűtési szezon kezdetéig a cég közel 14,5 milliárd köbméter földgázt szeretne eltárolni.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Ekkor hagy fel Ukrajna az orosz földgáz importjávalNem a megfelelő időpontban vásárolt földgázt a NaftohazUkrajna több mint másfél milliárd köbméter földgázt termelt júliusbanRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, földgáz, Naftogaz, ukrán gazdaság, korrupció, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »