Szakértő: Porosenkónak ki kellene írnia az előrehozott választásokat

Az időközi választások bebizonyították, hogy Petro Porosenko ukrán elnöknek forszíroznia kellene az előrehozott választások megtartását – fejtette ki véleményét a Harmadik Szektor központ vezetője, Andrij Zolotarev.

A második legnagyobb létszámú parlamenti frakcióból, a párt zászlaja alatt senki sem indult az időközi választásokon. A szakértő megjegyezte, hogy ez teljes mértékben mutatja az elnöki párt kudarcát.

„Az elnöknek és csapatának kezdeményeznie kellene az előrehozott választásokat, minél tovább húzzák, annál rosszabb lesz számukra.” – véli a szakértő.

A Központi választási bizottság már a leadott szavazatok 100 százalékát feldolgozta a 151-es Poltavai választási körzetben. A szavazatok 21,64 százalékával itt a Batykivscsina (Haza) jelöltje végzett az élen. A körzetben négy napig nem tudták összeszámlálni a szavazatokat. A Központi Választási Bizottság kénytelen volt lecserélni a 151-es Poltavai választási körzet bizottságának elnökét. Herszonban is a Batykivscsina jelöltjének sikerült megszereznie a győzelmet az időközi választásokon. A Dnyipropetrovszki 27-es körzetben a védelmi miniszter tanácsadója nyert, a 206-os Csernyihivi körzetben az Állami Építkezési Vállalat, az Ukrbud elnöke, az Ivano-Frankivszki 85-ös körzetben az UKROP képviselője lett a befutó. Voliny megyében szintén az UKROP párt jelöltje lett a győztes, a Luhanszki 114-es körzetben pedig a Nas Kraj (A Mi Országunk) színeiben induló jelölt nyert – írja a Golos.ua.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: előrehozott választások, időközi választás, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán politika, politikai válság UkrajnábanForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »