Szakértő: December huszadikától 5 százalékkal drágulhat a hús

Az újévi ünnepek miatt 2016. december 20-től Ukrajnában a hús ára 5 százalékkal drágulhat  – fejtette ki véleményét Olekszij Dorosenko, az ukrán kiskereskedelmi láncok szolgáltatói szövetségének elnöke.

„Az, hogy az ukrán húsipari cégek szavazati jogot kaptak az európai húsipari szövetségben, még nem előrelépés lépés az ukrán piac számára: növeli az ukrán export növekedésének lehetőségét, de nem javítja a helyzetet a hazai piacon.”- mondta a szakértő.

Dorosenko szavai szerint a hús helyzete az ukrán hazai piacon továbbra is stabil, a sertés- és marhahús ára versenyképes, a csirkehúsé viszont eléggé magas. A szakértő jóslata szerint az ukrán húspiacon a közeljövőben a helyzet nem nagyon fog változni. A baromfi hús ára csökkenhet, mivel az ukrán kormány ideiglenesen megtiltotta a termék importálását – tudatja a Golos.ua ukrán hírportál.

Amennyiben a hús ára az idei évben emelkedne az újévi ünnepek és a hatalmas fogyasztói kereslet következtében, az nem fogja meghaladni az 5 százalékot – jegyezte meg a szakértő.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: áremelkedés, hús, élelmiszer drágulás, élelmiszer, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »