Szakértő: Csak a hajdina lesz olcsóbb Ukrajnában, minden más termék ára növekedni fog

Ukrajna kiskereskedelmi láncaiban csak a hajdina lesz olcsóbb, minden már termék ára továbbra is növekedni fog – fejtette ki véleményét Olekszij Dorosenko, az Ukrán kiskereskedelmi láncok szolgáltatói szövetségének elnöke.

„Az egyetlen termék, melynek ára csökkenni fog – a hajdina. Ha az áremelkedésről beszélünk, először a zöldségek ára fog növekedni, majd a hús, a tejtermékek és a kenyér lesz drágább.”- magyarázta Dorosenko.

Elmondása szerint, a hajdina árának csökkenése azért lehetséges, mert a 3-4 alkalommal történő áremelkedés után elkerülhetetlen a termék árának csökkenése – írja a Golos.ua.

A zöldségek áremelkedése a szezonális tényezőktől függ. Az elmúlt ősszel a zöldségek ára átlagosan 70 százalékkal növekedett. Ebben az évben, a szakértő véleménye szerint, kevésbé lesz érzékelhető az árnövekedés.

Ugyanezen okból drágulnak majd a tejtermék is. Emellett, a tejtermékek áremelkedése azért fog bekövetkezni, mert a gyártók javítani tervezik a termék minőségét.

Olekszij Dorosenko elmondta, hogy a húskészítmények áremelkedése a globális trend miatt következik be. A hazai termelésű kenyér, liszt és a tésztafélék kisebb mértékben fognak drágulni, ennek oka a gabona világi árainak emelkedése. Továbbá, kismértékben drágul majd a napraforgó olaj és a cukor.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Ukrajnában az élelmiszer-fogyasztás az 1996-os év szintjére esettAz szakértők elmondták, mikor fognak drágulni az élelmiszerek UkrajnábanAz országos szintet tekintve Kárpátalján magasak az élelmiszerárakRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: hajdina, áremelkedés, élelmiszer drágulás, élelmiszer, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »