Szakértő: az ukrán kormány célja, hogy kizsebelje a lakosságot

Az ukrán kormányban jelenleg olyan emberek dolgoznak, akik nem értik azt, hogyan is működik az államrendszer  – jelentette ki Alekszej Jakubin politológus.

„Az a szociálpolitika, amit jelenleg Ukrajna folytat, amiatt működik így, mert a jelenlegi kormányból sokan nem értik azt, hogy hogyan is kellene működnie az államnak. Nem értik azt, hogy milyen különbség van az állami és a magán tulajdon között. Az állam létezésnek a legfontosabb alapja az, hogy biztosítsa a felsőfokú tanintézmények és szakiskolai intézmények diákjai számára az ösztöndíjakat, vagy például az, hogy megfelelő nyugdíjban részesüljenek az arra jogosult személyek. Az államnak kötelessége, hogy a költségvetés által szociális védettséget biztosítson polgárai számára.” – húzta alá Jakubin.

A szakértő hozzátette, hogy a legutóbbi események után az a vélemény alakult ki benne, hogy az állami szociális garanciák a hivatalnokok számára csupán teher, az ő gondolatmenetük alapján, „az állam célja az, hogy kiszippantsa a pénzt a polgárok zsebéből” – írja a Golos.ua.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán kormány, ukrán gazdaság, ösztöndíj, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »