Szakértő: Az új tarifák miatt megduplázódik az ukrán lakosság rezsitartozása

A tarifaemelkedések miatt Ukrajnában a lakosság rezsitartozása meg fog duplázódni – fejtette ki véleményét Olekszij Kucserenko, az egykori ukrán lakásügyi miniszter.

„Magasabb gázárakat megszabni a régi adósság eltörlése nélkül, őrültség. A tarifák megduplázódását jósolom”- idézte a szakértő szavait a Golos.ua.

Elmondása szerint, a lakosság rezsitartozása elérte a közel 12 milliárd hrivnyát, a Naftohazzal szemben pedig a hőszolgáltatók adóssága elérte a 18 milliárd hrivnyát, ami Kucserenko véleménye szerint tovább fog növekedni.

Mint ismeretes, Ukrajnában szeptember elsejétől ismét drágult a villamosenergia.

A tarifaemelés a Nemzeti Bizottság döntése szerint megy végbe, mely 2015. február 26-tól az energia és közművek állami szabályozását végzi. A határozat szerint szeptember elsejétől 25 százalékkal növekedett a villamosenergia ára. Ha a fogyasztás nem haladja meg a 100 kilowattot, akkor kilowattóránként 0,714 kopijkát kell fizetni a villamosenergiáért és 1 hrivnya 29 kopijkát akkor, ha több mint 100 kilowatt a fogyasztás. 600 kilowatton felül 1 hrivnya 63 kopijkát kell fizetni.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: rezsi, tarifák, áremelkedés, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »