Szakértő: Az év végéig a hrivnya dollárhoz viszonyított árfolyama nem lesz több mint 26 hrivnya

Alekszander Kramarenko, a Dengi.ua portál főszerkesztőjének előrejelzései szerint, ha Ukrajnában a politikai helyzet stabil lesz, akkor a hazai valuta árfolyama a dollárhoz viszonyítva 24 hrivnya 50 kopijka és 26 hrivnya között marad.

Kramarenko a Főváros Hangja rádióállomás műsorában elmondta, ha Ukrajnában a politikai helyzet stabil marad, akkor az év végéig dollár ára nem fogja meghaladni a 26 hrivnyát.

“A nemzeti valuta dollárhoz viszonyított árfolyama 24 hrivnya 25 kopijka és 26 hrivnya között lesz. A jelenlegi körülmények között év végéig is így maradhat. Ha a körülmények rosszra változnak, akkor nagy valószínűséggel gyengül majd a hrivnya is.” – mondta Kramarenko.

Hozzátette, nyár vége felé az árfolyam helyzete stabil marad. A szakértő elmondása szerint, a piac figyelembe vette azt a tényt is, ha esetleg Ukrajna nem kapja meg az IMF következő részletét. Kramarenko elmondása szerint a hrivnya árfolyama befolyásolja a világpiaci árakat is – írja a RIA Novosztyi.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: hrivnya árfolyam, hrivnya, dollár, Ukrajna, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »