Szakértő: A valutaárfolyam Ukrajnában már nem fog jelentősen növekedni

A valutaárfolyam Ukrajnában nem fog jelentősen növekedni, mivel a lakosságnak és a vállalkozásoknak már nem maradt pénze arra, hogy dollárt és eurót vásároljon – fejtette ki véleményét Szerhij Jaremenko, az Ukrán Nemzeti Bank korábbi helyettes vezetője a Golos.ua információs hírügynökségnek.

„A pénzügyi szektor jelenlegi helyzete és előrejelzései alapot adnak arra, hogy nagy biztonsággal állíthassam, a valutaárfolyam nem fog jelentősen változni abból az okból kifolyólag, hogy a vállalati szektor és a lakosság már nem rendelkezik olyan anyagi erőforrással, amely nagymértékben kihatással lehet az árfolyam alakulására.” – jegyezte meg a szakértő.

Szavai alapján az országban elharapózott korrupció egyik fő oka jelenleg a bankok spekulációja, amelyekre a Nemzeti Bank jelenlegi politikája ad lehetőséget.

„Jelenleg az összes banki erőforrás az árfolyam „hintáztatására” van irányítva.” – tette hozzá Jaremenko.

A szakértő véleménye alapján a Nemzeti Bank csökkentette bizonyos mértékig a valutaárfolyamot tudván azt, hogy az agráriumok el fogják adni a valutát, ami által a valutapiacon bevételekre lehetett számítani.

„Nekünk ingadozó árfolyamunk van, de bármilyen összeg átváltása pár 10 ezer dolláron felül már a Nemzeti Bank szintjén oldható csak meg.” – pontosította a szakértő.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: valutaárfolyam, valuta, hrivnya árfolyam, hrivnya, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »