Szakértő: a magyar gazdaság helyzete megengedi az olimpiarendezést

Egy olimpia rendezését csak stabil, két-három százalékos gazdasági növekedéssel lehet vállalni, a magyar gazdaság jelenlegi helyzete pedig megfelel ennek a követelménynek – mondta a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök, valamint az olimpiai bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat tagjai, Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András és Somfai Péter (b-j) a Rio de Janeiró-i olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt magyar sportolók tiszteletére tartott ünnepségen az Országház kupolatermében 2016. szeptember 23-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

András Krisztina közlése szerint az utóbbi években nem csupán a gazdasági mutatók javultak, de fejlesztették az autópályákat és sok sportlétesítményt is emeltek. Ezek a tényezők mind alkalmasabbá tették Budapestet a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére – fűzte hozzá.

A szakértő megjegyezte: bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvileg nem alkalmazza a regionális elvet, gyakorlatilag igen, ami azt jelenti, hogy az olimpiáknak van egy “körforgásuk” a kontinensek, a különböző földrajzi egységek között. Ennek értelmében várhatóan előbb-utóbb Kelet-Közép-Európában jelölik ki a helyszínt, ezt a régiót pedig most Magyarország képviseli – mondta.

 

MTI

The post Szakértő: a magyar gazdaság helyzete megengedi az olimpiarendezést appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »