Szakértő: a Dnyeper folyó vize a teljes Mengyelejev táblázatot tartalmazza

A törvény állandó megsértése miatt a Dnyeper folyó vize Mengyelejev egész kémiai táblázatának összes elemét tartalmazza – közölte Olekszandr Csisztjakov, az Ukrán Horgászok Szövetségének elnöke.

“Ha a városon belül található vízről beszélünk, meg kell mondani, hogy virágzik a zöld alga. Ukrajnában már nincs az a hatalmas Dnyeper folyó, melyről dalok szóltak. A folyón gátakat építettek. Hivatalnokok egy kézlegyintéssel eldöntik, hogy kinyitják, vagy lezárják a gátat. Sajnos a felelősök nem veszik észre, hogy a Dnyeper egy nagy élő organizmus. Számukra a folyó csak egy nagy technikai “medence”, amely a villamosenergiát termeli” – idézte Csisztjakov szavait a Golos.ua.

A szakértő megjegyezte, a Dnyeper folyó mellett illegális üzleti tevékenységek folynak.

“A mezők közel kerültek a vízhez, a folyópartokon metropoliszok, kohászati és vegyi óriások vannak, melyekből szennyvíz folyik. A mezőkről az esőzések után a folyóba folynak a permetszerek. Ezért sajnálatos módon a folyóban megtalálható a Mengyelejev táblázat összes eleme. A magas hőmérséklet miatt az oxigén távozik a vízből, ez pedig minden élő szervezetnek nagyon rossz.” – pontosította Olekszandr Csisztjakov.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: környezetszennyezés, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »