Szakadjon le az ég, nyíljon meg a föld és söpörje el ezt a korrupt rendszert!

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelte: az elmúlt 26 év pártjai tönkretették az országot korrupciós ügyeikkel és „súlyos foltokat ejtettek a politikán”.

Bírálta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) úgy kezeli a közpénzt, mintha sajátja lenne és meg akarta szüntetni az alapítványi gazdálkodás nyilvánosságát. Szerinte a jegybank a „haverok” zsebét tömi több 10 milliárd forint közpénzzel, a miniszterelnök pedig nem tesz ellene.

„Orbán Viktor ezen ügyek kapcsán beleröhög az arcunkba, és kijelenti, hogy csak akkor lesz majd változás, ha az ég és a föld összeér” – idézte a miniszterelnök reakcióját a jobbikos honatya.

„Ha ez az egyetlen választás, akkor történjen ez, szakadjon le az ég, nyíljon meg a föld, legkésőbb 2018-ban a választásokon, és söpörjük el az elmúlt 26 évet és söpörjük el azt a mocskos korrupt rendszert, amit ők közösen fölépítettek” – fogalmazott a politikus.

Szilágyi arról is beszélt, hogy elkészítettek egy feljelentést az MNB-nél tapasztalt dolgokkal kapcsolatban, de feleslegesnek tartják benyújtani, amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, akinek felesége az eddigi információk alapján vélhetőleg „erőteljesen érintett” azokban.

Szilágyi György az Alstom-ügyről szólva szóvá tette, hogy semmi nem történt volna, ha Angliában nem kezdtek volna nyomozni. Kifejtette: Medgyesi Péter volt miniszterelnök cége közel 180 millió forintot kapott tanácsadásért, s felháborító, hogy elszámoltatás helyett kitüntetést kapott Magyarországon.

A Jobbik képviselője kitért arra is, hogy sajtóhírek szerint Mikola István államtitkárnak vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett offshore cégben van érdekeltsége. Közölte: a kormánypárti politikusnak el kell számolnia a céggel és pénzügyeivel. Kifejtette, hogy offshore céget, bár ez önmagában nem illegális, két okból hoz létre valaki: adóelkerülés miatt, vagy olyan jövedelmek eltüntetésére, amit nem szeretne nyilvánossá tenni.

Forrás: alfahir.hu/jobbik.hu

Emlékeztető: „A jegybank összes kiadása és vesztesége a magyar adófizetőket, összes nyeresége a jegybankot illeti. Több mint ezer dolgozójának óriási fizetéseit, jutalmait, prémiumát is a jövedelemhez alig jutóktól vonják el. A minimálbért illetően is kullogunk a szomszédok után, még akkor is, ha jövőre öt százalékkal emelik. A kormány szlogenje szerint Magyarország jobban teljesít, de az az igazság, hogy Románia, Szlovákia és leginkább Csehország jobban, és le is hagytak bennünket. A nagy arcból vissza kell venni, és fel kell végre tárni a valós problémákat, vagyis beszélni kell a társadalom helyzetéről, és már sok helyen az ellehetetlenüléséről.” (Részlet A magyarok egyharmada már nélkülöz című írásból)

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »