Szakad a hó Kékestetőn

Az Időkép tájékoztatása szerint percek alatt fehérbe öltözött a csúcs.

Szakad a hó a Kékestetőn. Az ország északi, észak-keleti részén eső esik – tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúl déli, délnyugati részén lehetnek hosszabb napos időszakok. A Dunától keletre sokfelé valószínű eső, de a Dunántúlon is kialakulhat futó zápor, Zala és Vas megyében akár egy-egy zivatar is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6 és 14 fok között várható.

Időjárási rekordok

Ami az időjárási rekordokat illeti, ezen a napon, azaz március 7-én cudar hideg volt 1940-ben Putnokon, akkor -22,5 fokot mutattak a mérők, míg a melegrekordot 1920-ban Siófokon mérték, ezen a napon 96 évvel ezelőtt 24,9 fokot mértek.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Az átmeneti felszakadozások mellett nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúl nyugati felén lehet kevesebb a felhő. Elsősorban a Dunától keletre valószínű több alkalommal eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 25 százalékán lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között várható.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »