Szájon rúgta a rendőrt a "békés ligetvédő", aki ráadásul külföldi – és csak felfüggesztettet kapott

Szájon rúgta a rendőrt a "békés ligetvédő", aki ráadásul külföldi – és csak felfüggesztettet kapott

Egy év börtönre ítéltek egy a Liget-projekt ellen tiltakozó külföldi aktivistát pénteken, mert szándékosan szájon rúgott egy rendőrt, de az ítéletet két év próbaidőre felfüggesztették – közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a 21 éves francia férfi szerdán a XIV. kerületi Olof Palme sétánynál erőszakosan akadályozta egyenruhás rendőrök jogszerű intézkedését.

A rendőrök felszólításai ellenére sem hagyta el a helyszínt, és miközben a vele szemben testi kényszert alkalmazó rendőröknek ellenállt, az egyik rendőrt jobb térdével szándékosan, célzottan közepes erővel szájon rúgta.

A bíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és egy év börtönre ítélte, ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Emellett két évre kiutasította Magyarországról.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett – tette hozzá Ibolya Tibor.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »