Száguldó trónörökös

Száguldó trónörökös

Az elmúlt hétvégén folytatta remek szereplését Habsburg Ferdinánd az Euroformula Open sorozatban. Az F3-as bajnokság belga állomásán, Spa Francorchamps-ban mindkét futamon dobogóra állhatott, ráadásul övé volt a leggyorsabb kör az első versenyen.

Úgy tűnik, hogy az ifjú trónörökös, Habsburg Ferdinánd jól halad kitűzött célja, a Forma–1-es világbajnokság felé. A 18 éves pilóta idén két F3-as sorozatban is versenyez, és az elmúlt hétvégén a legendás Spa-Francorchamps-ban kétszer is dobogóra állhatott az Euroformula Open bajnokságban. Már az időmérőn is remekelt a fiatal Habsburg, aki a második rajtkockából indulhatott. A szombati száraz, és a vasárnapi esős futamon is a harmadik helyen intették le a Drivex Dallarával versenyző pilótát, aki ráadásul az első futamon a legjobb köridőt is megszerezte.

Habsburg Ferdinánd a hétvégén Monaco utcáin száguld az F1-es futam betétversenyén Fotó: Hanzséros Tünde

Habsburg Ferdinánd ebben a szezonban már harmadszor végzett dobogón – ezt megelőzően Estorilban lett második –, most ő lett a legjobb újonc, és összetettben is feljött a harmadik helyre első teljes F3-as szezonjában.

– Két dobogós helyezés, egy leggyorsabb kör, és a legjobb újonc mindkét futamon, elégedett lehetek mindezzel. Nagyon örülök az előrelépésnek, amit a hétvége folyamán elértünk, de továbbra is keményen dolgozunk az autón, hogy még ennél is jobb legyen. Izgatottan várom, hogy mikor sikerül megszerezni az első győzelmünket. A sorozat következő állomásán, a Paul Ricard pályán erre lesz esélyünk, hiszen az ottani téli teszten nagyon jó volt a tempónk – árulta el Habsburg Ferdinánd, aki a hétvégén még közelebb kerül az álmához, a Forma–1-hez, ugyanis a Monacói Nagydíj keretein belül is megmutathatja tehetségét a Formula Renault 2.0-s sorozatban, ahol az összetettben a 11. helyen áll az eddig szerzett 7 pontjával.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »