Szabó Rebeka nekiugrott a ligeti rendőröknek

A Párbeszéd Magyarországért bántalmazás hivatali eljárásban gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert kifogásolja, ahogy a rendőrök kedden feloszlatták a Városligetben a volt Közlekedési Múzeumnál zajló tüntetést.

Szabó Rebeka zuglói alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az építkezéshez kirendelt fekete ruhás őrző-védők „önbíráskodtak”, volt olyan aktivista, akit a „kordonnal fellöktek” és olyan is, akit erőszakkal távolítottak el a területről. Kedd délután „rendőri túlkapásoknak is lehettünk tanúi” – folytatta, példaként említve, hogy Mécs Imre volt képviselőt ellökték, egy kéményre felmászó aktivistát pedig megbilincseltek és a pszichiátriára vittek, ahol egész éjjel bent tartották. Az alpolgármester úgy értékelt, ennek semmi más célja nincs, csak a megfélemlítés.

A PM a belügyminisztertől az eset kivizsgálását kéri.

A rendőrség kedden azt közölte, hogy több mint harminc tüntetőt vezettek ki a városligeti demonstráció helyszínéről, egy embert pedig előállítottak. A Városliget Zrt. az esetről azt írta, hogy tiltakozók egy csoportja megtámadta a bontási területet.

A balhéról szóló anyagunkat az alábbi linken olvashatja, Illés Zoltán kommentárját az ügyről, a buta politikusokról pedig ITT.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »