Szabó Gabriella: Arannyal a kezemben is csak kattogott az agyam

Szabó Gabriella: Arannyal a kezemben is csak kattogott az agyam

Letörölve örömkönnyeit már a kajaknégyesre koncentrál Szabó Gabriella immár kétszeres olimpiai bajnok, akit Rióban értünk el. Az elmúlt 72 óráját foglalta össze nekünk.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM

– A parton már megkönnyezte a sikerüket, és a dobogón állva is legördültek az arcán az örömkönnyek. Mi jutott eszébe?
– Az, hogy mennyiszer elképzeltük már Danával ezt a pillanatot. És most el is érkezett az életünkbe. De azt hiszem, leginkább az a sok feszültség szabadult fel bennem, amit az elmúlt napokban átéltünk Dana betegsége miatt.

– Kettejük közül ön a stresszesebb, aki sokat tipródik, izgul a dolgokon…

– És pontosan ezért jó volt, hogy keveset láttam Danát, nem sokat tudtam róla ebben a kritikus helyzetben. Érdekes, hogy párja és edzője, Somogyi Béla tudott leginkább a földön maradni, aki azt mondta nekem: ha ilyen kemény felkészülési időszakot képesek voltunk végigcsinálni, akkor ennek a betegségnek is bele kell férnie. Hát, belefért, ötvenegy ezreddel, de belefért.

– Ha nincs ez a betegség, fölényesebb lett volna a győzelmük?
– Nem akarok ezzel foglalkozni. Képzelje el, hogy a döntő után délután háromig nem tudtam megnyugodni, kattogott az agyam, folyamatosan azt éreztem, hogy ez az ötvenegy ezred kevés lesz. Aztán leültem, és átgondoltam, hogy mit is érzek én kevésnek?! Akkor tudatosult bennem, hogy ott az arany a kezemben…

Hogy Szabó Gabriella mit szűrt le Kozák Danuta egyesversenyét figyelve, kicsomagolták-e már a kajaknégyes hajóját, mit látott eddig a péntek-szombati rivális németektől és fehéroroszoktól, illetve belegondolt-e már, hogy ez lehet az első olimpia, amikor mindegyik női számnak magyar aranyérmese van, kiderül a Magyar Nemzet csütörtöki számából!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »