Szabó Ágnes (Fidesz) lett a polgármester Jánkmajtison

Szabó Ágnes, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség jelöltje nyerte meg a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást Jánkmajtison – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője vasárnap késő este az MTI-vel. A községben az önkormányzati képviselőkről is döntöttek a választók.

Erdei Anita elmondta, hogy a nem hivatalos eredmények szerint az előző testületben alpolgármesterként dolgozó Szabó Ágnes 580 szavazatot szerzett, megelőzve ezzel a 401 voksot gyűjtő, a települést korábban vezető Ország Józsefet. A harmadik jelöltre, a Magyar Munkáspárt színeiben indult Nagy István Bélára hatan szavaztak.

A 992 leadott voksból öt volt érvénytelen, a részvételi arány 69,75 százalékos volt.

Jánkmajtison a polgármester személye mellett az önkormányzati testület összetételéről is döntöttek a választók vasárnap. A hat képviselői helyért huszonegy független jelölt indult, eredmények később várhatóak – tette hozzá a jegyző.

A választást azért kellett megtartani az 1730 lelkes Jánkmajtison, mert az önkormányzati testület 2016. április 26-án megtartott ülésén feloszlatta magát.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »