Szabadon engedték a londoni gázolót

Szabadon engedték a londoni gázolót

LONDON. Szabadlábon védekezhet a szombati londoni gázolásos tömegbaleset okozója. A Scotland Yard vasárnap bejelentette, hogy elengedték a gépkocsi 47 éves vezetõjét, de a vizsgálat folytatódik ellene.

A londoni rendõrség megerõsítette, hogy a Természettudományi Múzeum melletti incidens nem terrorcselekmény, hanem egyértelmûen közlekedési baleset volt. A vasárnapi rendõrségi közlemény szerint a kórházba vitt kilenc sérült között volt a balesetet okozó fekete Toyota Prius sofõrje is. A gázolásban tizenegyen sérültek meg, de senki sem súlyosan. A Scotland Yard beszámolója szerint a kórházba került sérültek többségét vasárnapra már hazaengedték. A gépkocsi vezetõjét a kórházból egy észak-londoni rendõrõrsre vitték, de már elengedték, a vizsgálat viszont folytatódik ellene.

Egyértelmû

Darren Case, a Scotland Yard közlekedésrendészeti parancsnokságának vezetõ vizsgálótisztje vasárnapi közleményében leszögezte: a baleset helyszíne és a megsérült gyalogosok nagy száma miatt teljes mértékben érthetõ az incidens által okozott riadalom és aggodalom. A vizsgálat ugyanakkor egyértelmûvé tette, hogy az ügynek nincs köze a terrorizmushoz – jelentette ki.

A baleset szombaton késõ délután, London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál, a South Kensington kerület múzeumi negyedében történt, ahol a Toyota fordulás közben felhajtott a gyalogosokkal zsúfolt járdára, miközben két másik jármûvel is ütközött. A kocsi vezetõjét járókelõk a földre teperték, majd átadták a környéket pillanatok alatt ellepõ fegyveres rendõri egységeknek. Az incidens után egy idõre lezárták és kiürítették a városrészt kiszolgáló South Kensington metróállomást, a Természettudományi Múzeumot, a Tudománytörténeti Múzeumot, valamint a Viktória és Albert Múzeumot.

A Scotland Yard már szombat este bejelentette, hogy az incidens nem kötõdik a terrorizmushoz, a vizsgálat közlekedési baleset ügyében folyik.

Március vége óta öt terrorcselekmény történt Nagy-Britanniában, közülük háromban gyalogosokat gázoltak el, tizenhárom ember halálát okozva.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »