Szabadka: Incidens a képviselő-testületi ülésen

Szabadka: Incidens a képviselő-testületi ülésen

Almási Szilárd a szabadkai képviselő-testület ülését ma azzal szakította meg, hogy egy halom papírfecnit szórt Ilija Maravić házelnök elé.

Az állami földek bérbeadásáról szóló éves program miatt hívták össze a mai ülést, azonban Almási, aki az LDP-LSV-Most képviselői csoport tagja, a szószéknél a földterületek helyett a Népszínház lebontásáról és építéséről kezdett el beszélni, emlékeztetve arra a 400 ezer téglára, amely hat évvel ezelőtt tűnt el. Rövid beszéde után Ilija Maravić, a képviselő-testület elnöke elé szórt egy csomó papírfecnit, amelyek Almási szerint az eltűnt téglákat szimbolizálják.

Ez nem az első alkalom, hogy Almási megbontja a képviselő-testületi ülés rendjét. Néhány évvel ezelőtt téglákat vitt a tanácsterembe, egy éve pedig eltávolították a teremből, mert a szószék előtt hallgatással tiltakozott az ellen, hogy az ülés anyagát nem fordították le magyarra.

A szabadkai képviselő-testület az incidens után elfogadta az állami földek bérbeadásáról szóló programot, amely által mintegy 127 millió dinár fog befolyni a városi költségvetésbe. (Blic)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »