Szabadka: A képviselő-testület elfogadta a költségvetés-módosítást

A szabadkai képviselő-testület elfogadta a városi költségvetés átütemezését, amely alapján a városi kasszában idén mintegy 630 millió dinárral több lesz, vagyis összesen 6,3 milliárd dinár.

A büdzsé átütemezésével biztosítják a költségvetési felhasználók működési költségeihez és az általános költségekhez szükséges eszközöket, valamint a közvállalatok üzleti tervének megvalósításához szükséges eszközöket is. A büdzsé magában foglalja az EBRD 562 millió dináros hitelét, valamint még 50 millió dinárt a vámterminál kiépítésére. A költségvetés összesen 632 millió dinárral lett több.

Senki nem szavazott a költségvetés átütemezése ellen. A többségen kívül a Polgári Szabadkáért Mozgalom is támogatta, a Demokrata Párt képviselői viszont tartózkodtak.

A képviselők a büdzsé hathónapos megvalósításáról szóló jelentést is elfogadták, amelyben az áll, hogy Szabadkának az év elején 100 millió dinárt kellett kölcsönöznie a kincstárból, hogy biztosítani tudja a költségvetés likviditását. Ezt az év végéig kell visszafizetnie. (RTV)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »