Svédországi menekültközpont három női alkalmazottja szexelt migráns-tizenévesekkel

Egyre több eset­ről szá­mol be a svéd sajtó, de va­ló­szí­nű­leg sok­kal több is van, amely örökké rejtve marad.

Szexbotrány van Svédországban, nem is akármilyen. Egyre több olyan női felvigyázó érintett benne, akik a szülők nélkül érkezett migráns gyerekek otthonában dolgoztak – írta meg a Nyheter Idag cikkének alapján a Sputniknews.com.

Skövde városában egy menekült gyerekeknek fenntartott otthon női felügyelőjéről derült ki, hogy

szexuális kapcsolatban állt több ott elhelyezett gyerekkel. Az  egyikük szerint a nemi aktusra éjjel, nappal és reggel is sor került, mert voltak időszakok, amikor a nő egyedül teljesített szolgálatot.

A hölgy sms és Facebook-üzeneteken keresztül gyakorolt nyomást a kiszemeltekre. Részint még több nemi aktusra bátorította őket, részint megtiltotta nekik, hogy erről bárkinek is szóljanak.

Hírdetés

Végül az egyik gyerek értesítette a hatóságokat. Elmondta nekik, hogy megpróbált ellenállni az erőszaknak és, hogy az aktusok közben rettenetesen érezte magát.

A Nyheter Idag szerint ez csak a jéghely csúcsa. A svéd hatóságok már bő két éve egyre több menekült gyerekeknek fenntartott otthonból kaptak hasonló jelzéseket. A lap szerint legalább 10 olyan eset volt eddig, amelyben a női alkalmazottak szexre kényszerítették a kiskorú bevándorlókat.

Egy tranasi menekülttáborban dolgozó nő is elismerte, hogy kapcsolatban áll az egyik fiatalkorúval. Egy másik esetben a Boras menekülttábor központjának női alkalmazottja is beszámolt arról, hogy hosszabb ideig „szoros kapcsolatban” áll egy 17 éves fiúval.

Az Eskilstuna Kuriren helyi újság pedig egy olyan esetet írt meg, amelyben a menekültotthonban dolgozó hölgy a szex előtt rendszeresen leitatta a kiszemelt fiatalkorú fiút és azzal fenyegette meg, hogy kizáratja a menedékhelyről ha nem teljesíti a kívánságait.

A hatóságok vizsgálódnak, de eddig még senki sem került bíróság elé.

Ripost


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »