Svédország és Southampton is kiakadt Szijjártóékra

A magyar kormány no-go zónás tájékoztatója vívta ki a felháborodást.

A közelmúltban a BBC riportere ment neki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a magyar kormány kiadványa miatt, amelyben a többi között Berlin, Brüsszel, London, Malmö és Southampton egyes kerületeit karikázták be mint no-go zónát. Az esetet követően a brit külügyminisztérium is közleményben ítélte el az október 2-i kvótareferendumhoz készült kampánykiadványt, amely minden magyar háztartásba eljut.

A füzet szerint no-go zónából több száz van, amelyeket „a hatóságok nem képesek ellenőrzésük alatt tartani”. Ez azonban csak részben igaz. Valóban csaknem ezer, különféle elnevezéssel ellátott efféle övezet van az unió nagyvárosaiban, azonban ezek nem feltétlenül radikális minikalifátusok, hanem – mint mi is meggyőződtünk róla – sok esetben egyszerűen csak szegényebb városnegyedek.

A no-go zónák ügyében a brit külügyminisztérium után már Southampton városa is felemelte a szavát. Amint azt az Index kiszúrta, a város félrevezetőnek tartja a röplapban foglaltakat, Royston Smith konzervatív párti southamptoni országgyűlési képviselő szerint a magyar kormány állításai nem is állhatnának távolabb a valóságtól. A bevándorlók magas aránya nem okoz gondokat Southamptonban, ezért elfogadhatatlannak tartják a magyar kormány álláspontját. Nyilvános bocsánatkérést várnak.

A svédek is ki vannak akadva. A The Local című lap svéd kiadása megkereste az ügyben Boda Annát, a budapesti svéd nagykövetség konzulját, aki tagadta, hogy Svédországban léteznének no-go zónák – írja szintén az Index. A nagykövetség megkereste az ügyben Szijjártó Pétert is. Boda szerint egyébként a svéd hatóságok 15 olyan kerületet tartanak nyilván, ahol kirívóan magas a bűnözési ráta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »