Svájc három pontért jött Budapestre

Svájc három pontért jött Budapestre

A svájciak tisztelik a magyarokat, de győzni akarnak pénteken a Groupama Arénában. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón megszólaló Vladimir Petkovic szövetségi kapitány szerint az októberi 7-i meccs akár a csoport második helyéről dönthet. Vagy akár az elsőről, ha svájci szemüvegen keresztül nézzük az esélyeket…

„Korábban elmondtam, hogy a döntetlen nem elég a magyarok ellen. Győzelemre fogunk játszani, mindent megteszünk annak érdekében, hogy legyőzzük a magyarokat. Eleget tudunk róluk, de elsősorban az a lényeg, hogy mi hogy játszunk. Tiszteljük a magyar válogatottat, sokat fejlődött, az Eb-n mutatott csoportgyőzelemmel nagy tiszteletet vívott ki magának” – mondta Vladimir Petkovic, a svájci válogatott szövetségi kapitánya.

 Vladimir Petkovic svájci szövetségi kapitány a válogatott mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet  

Hozzátette, ugyan a magyar válogatott a belgák ellen az utolsó percekben három gólt is kapott, de ezzel együtt látható a fejlődésük. Mint jelezte, szeretnének meglepetést okozni, és akár az első helyet megszerezni a csoportban, de az is lehet, hogy a holnapi meccs a csoport második helyéről dönt.

 A svájci labdarugó válogatott edzése a Groupama Arénában Vladimir Petkovic svájci szövetségi kapitány vezetésével Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet  

„Hátra van nyolc meccs a csoportban, azon kell minél jobban teljesítenünk. A magyarok ellen muszáj megmutatnunk, hogy erősek vagyunk. És meg is fogjuk mutatni!” – fejezte be gondolatait a kapitány.

Xherdan Shaqiri, a legjobban csengő név a svájci keretben, kiemelte, Vladimir Petkovic érkezése óta sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a svájci válogatott a támadásra, persze a védekezést sem hanyagolják el.

 Xherdan Shaqiri a legjobban csengő név a svájci keretben Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet  

„Labdabirtoklásban sikerült előrelépnünk, ezt már sikerült bizonyítanunk a nagy csapatok ellen. Az Európa-bajnok Portugália ellen ez már megtörtént, aminek nagyon örültünk. Természetesen a célunk a vb-részvétel kiharcolása, reményt keltő, hogy győzelemmel kezdtük a selejtező-sorozatot.” – fogalmazott a középpályás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »