Súlyosították a gyermekével vonat elé fekvő „anya” büntetését

Jogerősen hat és félév fegyházbüntetésre ítélte hétfőn a Debreceni Ítélőtábla azt az anyát, aki begyógyszerezve, ital hatása alatt, kiskorú gyermekével a sínekre feküdt tavaly júniusban Hajdúszoboszlónál. Az ítélőtábla ezzel súlyosította az elsőfokú bíróság 3 év 3 hónap szabadságvesztést elrendelő ítéletét.

Magyar Menedék - Sitchin

A nő édesanyjával, felnőtt lányával és a 2012-ben született fiával lakott Hajdúszoboszlón. 1977 óta küzdött alkoholproblémákkal, korábbi öngyilkossági szándéka miatt pszichiátriai kezelés alatt is állt, rendszeresen kellett gyógyszert szednie.

A nő fia születése után sem tudta abbahagyni az ivást, többször volt depressziós, olyankor öngyilkossági szándékát is hangoztatta. Ittas állapotban gyakran zaklatta családját.

Tavaly júniusban is részegen volt kisgyermekével az egyik ismerősénél. Amikor a férfi felesége hazaérkezett, mondta neki, hogy távozzon. A nő kiabálni kezdett, nem tetszett neki, hogy nem ihatott tovább. Innen még nem haza, hanem a helyi sörözőbe ment a gyermekkel, ott viszont nem szolgálták ki, olyan részeg volt már. Erre közölte, hogy “megyek a gyerekkel a vonat alá”, és elindult a vasúti átjáró felé a fiúval.

A söröző munkatársa szólt a rendőröknek. A kiérkező két járőr a Budapest irányából Hajdúszoboszló felé közlekedő vonat sínjén találta meg a nőt a gyermekkel együtt.

A kisfiút a sínek melletti füves területre vitték, majd a nőt is leszedték a vágányokról. A vonat 5 perc múlva érkezett meg oda, ahová a nő feküdt a gyermekével.

Az ügyészség korábban letöltendő börtönt kért az asszonyra, a Debreceni Ítélőtábla pedig emberölés kísérlete miatt mondta ki most bűnösnek.

Az ítélőtábla indoklása szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, de a vádlott cselekménye befejezett emberölési kísérlet volt, a nő mindent elkövetett azért, hogy ő és a gyermek meghaljon. A begyógyszerezett, ittas asszony időben nem tudott volna elugrani a vonat elől, az érintett szakaszon pedig 10-15-percen belül garantálható volt a vonat érkezése. Jogerősen hat és félév fegyházbüntetést kapott.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »