Súlyosan veszélyeztetett fajnak minősítették a borneói orangutánt

Mintegy kétharmadával csökkent negyven év alatt a borneói orangutánok száma vadászatuk és élőhelyűk pusztítása miatt, ezért a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) pénteken súlyosan veszélyeztetett fajjá nyilvánította a főemlőst. A nemzetközi természetvédelmi szervezet adatai szerint jelenleg alig több mint százezer borneói orangután él a Föld harmadik legnagyobb szigetén, Bornenón, ám számításaik szerint 2025-re alig marad 47 ezer …


Forrás:mediatica.ro
Tovább a cikkre »