Sulík éles kritikával illeti Procházkát. Leveleket küld Luxemburgba

Richard Sulík leveleket küld az EU Általános Bíróságában működő hét bírónak, ugyanis Sulík szerint Procházkának komoly erkölcsi hiányosságai vannak.

 

A legerősebb ellenzéki párt, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) nem ért egyet Radoslav Procházka jelölésével az EU Általános Bíróságába, Luxemburgba, miközben a kormány szerdán jóváhagyta a jelölését. Procházka nevezését Miroslav Lajčák külügyminiszter terjeszti elő az Európai Tanács főtitkárának.

 

Ahhoz, hogy a #Sieť ex-elnöke valóban a bírói testület tagjává váljon, szükséges a testület jóváhagyása. Év elején Szlovákia akkori jelöltjét, Mária Patakyovát a luxemburgi testület elutasította.

 

Sulík a bíróknak címezi leveleit

 

Az ellenzéki SaS azonban felszólított a kormányt, hogy ne hagyja jóvá Procházka jelölését. Richard Sulík pedig úgy döntött, hogy leveleket küld az EU Általános Bíróságában működő hét bírónak

 

„Procházka jelölését viccnek tartom. Egy olyan emberről van szó, aki soha nem ítélkezett, az erkölcsi hiányosságaival együtt pedig nevetségesnek tartom”

 

mondta Richard Sulík, majd hozzátette:

 

„Én értem, hogy valami kis meleg helyre be kell őt tuszkolni, de nem bírónak. A leveleket igenis elküldöm, és reménykedem abban, hogy a bírói testületnek lesz annyi esze, hogy egy ilyen emberrel nem piszkítja be a becsületességét”.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »