Stratégiaváltás Marosvásárhelyen: fiatalokra épít a bajnok City’us

Stratégiaváltás Marosvásárhelyen: fiatalokra épít a bajnok City’us

„Megváltozott a klub stratégiája a következő szezonra. Megfiatalodik a keret, így nehéz lesz újabb sikereket elérnünk” – jelentette ki megkeresésünkre Lucian Nicuşan. 

IMG_3056_b

A bajnoki címvédő Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata vezetőedzőjének tájékoztatása alapján keretük hetven százaléka átalakult: az átigazolt légiósok mellett az olyan tapasztalt hazai játékosok, mint Mimi Stoica vagy Emil Răducu, távozni készülnek, Szőcs László pedig visszatért Székelyudvarhelyre. Marad viszont Bogdan Covaci, Vlad Țipău, Vasile Moldovan és Răzvan Cătinean kapus, illetve Csoma Alpár – utóbbi két kerettag még felépülés alatt áll.

Nicuşan kijelentette: a következő időszakban elsősorban a helyi fiatalokra építkeznek, így az U19-es csapatból többen felkerülnek a felnőttekhez, valamint visszatérnek az előző idényben kölcsönbe adott játékosok. Az utánpótlás-nevelést fontosan tartják, ezért jelenleg is keresnek 14 és 25 év közötti tehetséges teremlabdarúgókat, akik az ifjúsági és a felnőtt csapathoz kerülhetnek, de Nicușan azért nem zárta ki, hogy az új élvonalbeli szezonra két-három tapasztalt játékost is leigazolnak majd.

Csapatösszetartásuk július utolsó hetében lesz, amelyet egy hét-tíznapos edzőtábor követ. A bajnokság várhatóan szeptember elején kezdődik, de a City’us számára már augusztus végén rajtol a szezon a Dévai Autobergamo elleni Szuperkupa-mérkőzéssel.

Országos bajnokként a vásárhelyiek érdekeltek voltak az UEFA Futsal Kupa 2016–2017-es idényének hétvégi sorsolásán is, ahol a hatodik főcsoportba kerültek a tornaházigazda cseh ERA Pack Chrudim, a szlovák Pozsonyi Pinerola és az A jelű selejtezőcsoport nyertesével egyetemben. Utóbbi négyesben a ciprusi Apoel Nicosia, a dán Futsal Gentofte, az örmény ASUE Jereván és a svájci Futsal Maniacs szerepel.

Nemzetközi porondon a City’us majd csak októberben lép pályára, de Nicuşan most nagyon kevés esélyt ad továbbjutásuknak. Szerinte amennyiben megmaradt volna az együttes előző szezonbeli kerete, esélyük lett volna a továbblépésre, mert kiegyensúlyozott, kedvező csoportba kerültek. A most átalakulóban levő, fiatal csapatuk viszont már nem tudja felvenni a versenyt ilyen erős ellenfelekkel. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »