Strache szerint Ausztriának csatlakoznia kell a V4-ekhez

Strache szerint Ausztriának csatlakoznia kell a V4-ekhez

A közvélemény-kutatásokat magabiztosan vezető Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke úgy véli, hogy a szövetség egy Merkel-ellenes tengely alapja lehetne. Úgy tűnik, a pártelnök a Nemzeti Tavasz konferencia/mozgalom nyugati orientációja mellé egy keleti nyitást is napirendre tűzött.

Heinz-Christian Strache felszólította Ausztriát, hogy csatlakozzon a Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát tömörítő V4-ek csoportjához, amely az Európai Unióban a Merkel-i bevándorláspolitika komoly ellenpólusa lehet.

Az FPÖ-vezér szerint a V4-ekben óriási potenciál van ahhoz, hogy “megreformálják a válságban lévő EU-t”, Ausztria pedig további súlyt adhatna az együttműködésnek.

Strache azon a határozott állásponton van, hogy Ausztriának is “tagsági kérelmet” kellene benyújtania a V4-ekhez. A párt államfőjelöltje, Norbert Hofer szintén ezt az álláspontot képviseli.

Az FPÖ vezetője úgy látja, hogy a regionális szövetségi rendszer megfékezheti azt a bevándorláspolitikai gyakorlatot, miszerint Németország és Franciaország megállapodásokat köt, melyet az összes többi tagállam lenyel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »