Strache: Faymann hazaáruló (minden osztrák lap)

Strache: Faymann hazaáruló (minden osztrák lap)

Ha Önök, kedves olvasók, az MTI bécsi tudósítói lennének, beszámolnának arról, hogy kiderült, Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnökének pártja szilveszteri-új évi buliján olyanokat mondott Faymann osztrák kancellárról, hogy az egész osztrák sajtóban megállt az ütő? Strache radikális jobboldali pártja ma könnyen megnyerné a választásokat.

Itt van a vezető osztrák lap szombati jelentésének összefoglalója. Az igen súlyos kijelentésekről aznap valamennyi osztrák lap beszámolt.

Hírdetés

Ez tegnapelőtt volt. Mivel az MTI hallgatott, hallgatott Strache kijelentéseiről a teljes hazai sajtó. A balliberális oldal hallgatása érthető. Másé nem.

DIE PRESSE

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke pártja szilveszteri ünnepségén Werner Faymann osztrák kancellárt „az állam, a polgárok és Ausztria ellenségének” nevezte. Kijelentette: „Hazánkat nem szabad tönkretenni és elpusztítani, mint ahogyan azt az elmúlt években megélhettük”. Hozzátette: „Ezt ’a modern népvándorlást’ végre annak kell nevezni, mint ami: honfoglalásnak”. A kormányt Strache „állami csempészszervezetnek”. A polgárokat pedig arra bíztatta, hogy azt „lehetőleg minden héten tömegtüntetések tartásával kényszerítsék lemondásra”. Majd azt mondta, „Orbán Viktor magyar miniszterelnök mintájára olyasvalamit kell elvégezni, ami végre a határokat átjárhatatlanná teszi és végre a lakosságot megvédi”. Kijelentette: „Erőd Európára van szükség” nem pedig „nyúlketrec modellre”.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »