Storck: Sokan csak mosolyogtak a véleményemen

A szövetségi kapitány úgy véli, nem ő tett csodát, ő csak felkészítette a játékosokat. A vb-selejtezőkkel szerinte jön a neheze. Interjút adott az M4-nek a magyar válogatott trénere.

Folyamatosan frissülő, élő hírfolyamunkat IDE KATTINTVA találja.

Bernd Storck elmondta az M4 Sportnak: boldog, hogy a saját módszereivel készíthette fel a csapatot és, hogy nagyon keményen dolgoztak azért, hogy minél jobb eredményt érhessenek el.

„Kulcsfontosságú volt a csoportmeccseket megelőző időszak is. Nagyon fontos mérkőzés volt az Elefántcsontpart és Németország elleni találkozó is. Fel tudtam mérni, hogy állunk és azt, hogy milyen nehéz lesz az út az Eb-ig. Ugyanakkor azt is láttam, hogy egy ütőképes válogatottunk van, amely nemzetközi szinten is jól tud teljesíteni.”

„Nem én tettem csodát”

Megismételte, amit már korábban is nyilatkozott: az Ausztria elleni győzelem nem lepte meg, tudta, hogy jó játékosaink vannak, megvan az erőnlét a technika és a taktika is. „Sokan csak mosolyogtak a véleményemen. De azt tudniuk kell, hogy nem én tettem csodát, csak felkészítettem őket az első mérkőzésre” – tette hozzá Storck.

Minden találkozóra külön készül a csapat, így volt ez az Izland elleni párharc előtt is. Próbálták a leghatékonyabb taktikát begyakorolni a pontrúgásokban és erőnlétben nagyon jó izlandiak ellen. Abban biztos volt, hogy Portugália ellen jól teljesítünk majd. A továbbjutás már biztos volt és így két nappal a meccs előtt kellett változtatni a taktikán.

„Megváltoztattam a taktikát, tudtam pihentetni kulcsjátékosokat és a sárga lappal rendelkezőket is.” A Belgium elleni nyolcaddöntő volt a csapat legnehezebb mérkőzése, 76 percig remekül állták a sarat Szalaiék, akkor azonban 2 gólos hátrányba kerültek. „Nem lehet összehasonlítani a két csapatot egymással. Óriási a különbség, de jó úton haladunk és egyre közelebb vagyunk ehhez a szinthez.”

Nincs diktálás

Storck kitért a játékosok és a válogatott jövőjére is: „A kluboknak is magas szinten kell dolgozniuk ahhoz, hogy a játékosok is fejlődjenek. Nem mondhatjuk meg nekik, hogy mit csináljanak, csak megmutathatjuk a helyes irányt.” Elmondta, csak 1-2 klubtól kap olyan precíz, részletes „játékostérképet”, mely segíti őt a felkészülésben, ebben fejlődnie kell majd a magyar egyesületeknek. Tanácsot adni lehet nekik, de utasítani nem fogja őket.

Storck jelezte, a vb-selejtezősorozat még nehezebb lesz, mint az Eb-selejtezők. Szerinte a csoportban az első helyre a portugálok pályáznak legnagyobb eséllyel, de a 2. pozíció megszerzése egyáltalán nem lehetetlen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »