Storck: Büszke vagyok a csapatra

Storck: Büszke vagyok a csapatra

A Magyarország–Elefántcsontpart gól nélküli döntetlennel véget érő mérkőzés után több játékos is megszólalt, köztük Dzsudzsák Balázs vagy éppen Nemanja Nikolics. De természetesen a két nemzeti együttes mestere is kifejtette véleményét a látottakról.

Ahogy összefoglalónkban írtuk, két, egymástól eltérő félidőt játszott a magyar válogatott Elefántcsontpart ellen. Az elején, ha jobban koncentrálunk, akár gólt, gólokat is szerezhettünk volna. A második játékrészre azonban már elfogyott a tudomány a zártan futballozó vendégek miatt, akik akár meg is szerezhették volna a győzelmet. Összességében tehát igazságos döntetlen született egy nemzetközi szinten magasabban rangsorolt ellenféllel szemben.

A lefújás után játékosok és a nemzeti együttesek mesterei is kifejtették véleményüket a találkozóról.

Minden, ami történt Avagy a percről percre közvetítésünket ide kattintva érheti el. Dzsudzsák, Nikolics, Nagy

„Az első félidőben nagyon jól pörögtünk, a végére már érződött a csapaton, hogy milyen kőkemény munkából érkeztünk erre a mérkőzésre. Kipukkadtunk, mint egy lufi… De le a kalappal a fiúk előtt. Szerintem ha így folytatjuk és kicsit pontosabban passzolunk, akkor lesz lehetőségünk továbbjutni a csoportból az Európa-bajnokságon” – mondta a Magyarország–Elefántcsontpart barátságos meccs után Dzsudzsák Balázs a rá várakozó újságíróknak. A Bursaspor szélsője hozzátette, nem jelent számára gondot, hogy ballábasként a jobb oldalon számított rá Bernd Storck szövetségi kapitány. „Ott kell teljesítenem, ahol számítanak rám” – közölte a csapat kapitánya.

Hasonló véleményen volt Nikolics Nemanja, akit ezúttal sem az eredeti posztján vetett be a kapitány. „Velem együtt három támadó volt a pályán, de nincs ezzel gond, meg kell oldani az ilyen helyzeteket. Természetesen mindent elkövetek, hogy meggyőzzem a kapitányt arról, hogy a támadó szekcióban, elől vagyok leginkább hasznára a csapatnak” – közölte a vajdasági csatár. Nikolics elmondta, hogy hamarosan sort kerít arra, hogy meglátogassa a szüleit, mert utána nem lesz erre ideje: következik még egy ausztriai edzőtáborozás, majd pedig a németek elleni főpróba, és onnan irány az Európa-bajnokság.

Nagy Ádám leginkább azért lelkesedett, hogy a csapat végig partiban volt egy fizikálisan sokkal erősebbnek vélt ellenféllel szemben. „Nem féltünk a sérüléstől, bár mi is láttuk, hogy nagyon jól megtermett futballisták voltak az ellenfélnél. Ugyanakkor barátságos meccset játszottunk, az igazán kemény belemenéseket nem erőltettük” – fogalmazott a Fradi középpályása.

Az MNO kérdésére Nagy felidézte a Gyurcsó Ádámnak adott ziccerlabdát. Hihetetlen szerényen rögzítette a tényt, hogy védekező középpályásként kis híján gólpasszal segítette a csapatot. „Örülök, hogy jól tudtam olvasni a játékot, és észrevettem azt a rést, ahol passzolhatok. Annak is örülök, ha esetleg támadásban tudtam segíteni a csapatnak” – összegzett Nagy Ádám.

Kleinheisler László volt a csapat egyik, ha nem a legaktívabb tagja az első félidőben. Küzdött, csúszott, szerelt és osztogatott. Ha hibák is csúsztak a játékába, az akarásával kiemelkedett. „Bizonyítottuk, hogy megálljuk a helyünket egy erős csapat ellen. Szerintem egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet. Ha ilyen agresszíven, fegyelmezetten futballozunk, akkor messzire juthatunk Franciaországban!” – szólt a merész jóslat a vörös hajú középpályástól.

Védelem és a kapusok

Lang Ádámtól azt kérdeztük, mit szólt ahhoz, hogy klubtársa, Juhász Roland mellett játszott a védelem közepén. „Nem tisztem megítélni a kapitány döntését. Guzmics Ricsit és Juhász Rolit is jó játékosnak tartom. Szerintem megálltuk a helyünket hátul, lehoztuk a meccset kapott gól nélkül, az ellenfélnek nem is nagyon volt komoly gólhelyzete” – mondta a Videoton védője.

A második félidőben Gulácsi Péter védett, ő a biztos védekezést, a vasakaratot és a harci kedvet emelte ki. „A már meglevő erényeinket most is megmutattuk, természetesen arra is oda kell figyelnünk, hogy tudjunk labdával együtt építkezni. Ebből a szempontból elégedettek lehetünk, mert nem voltak fölöslegesen felívelt labdák, igyekeztünk megjátszani, járatni a labdát” – vélekedett a Leipzig kapusa.

Kollégája, az első félidőben bizonyító, Bozsik József válogatottsági rekordját megdöntő Király Gábor szintén a szervezettséget méltatta. „Rengeteget dolgozott a társaság, mindent beleadtak a srácok egy alapozó hét után is. A gyorsaság és a dinamika fejlesztése a következő héten jön majd, utána megyünk Németországba, majd az Európa-bajnokság helyszínére.” Király hozzátette, azt tekinti majd jó szereplésnek, ha úgy jön le a csapat a pályáról valamennyi mérkőzés után, hogy mindent kiadott magából.

Storck kontra Dussuyer

„Jó barátságos meccset láthattunk, annak ellenére, hogy nem láthattunk gólt. Mindkét csapat figyelembe vette, hogy nagyobb feladatok várnak rá a jövőben. Magyarország az Eb-re készül, mi pedig Gabon ellen. Az első félidővel nem voltam elégedett, de egyébként mindenki jól végezte a dolgát – nyilatkozta a meccs után szűkszavúan Michel Dussuyer, Elefántcsontpart szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott trénere Bernd Storck kicsit bővebben beszélt a látottakről. Mint mondta elégedett azzal, amit látott, főleg az első félidei teljesítmény tetszett neki. „Büszkék lehetünk rá, hogy ilyen meccset játszottunk Afrika bajnokaival” – mondta a kapitány.

A szövetségi kapitány hozzátette, a második félidőben talán egy kicsit kiütközött a fáradtság a csapaton, hiszen kemény felkészülési időszak közben érkezett erre a meccsre a csapat. Mint kifejtette: „A második játékrészben már az volt a cél, hogy stabillá tegyük a középpályát, azért, hogy a döntetlent mindenképp elérjük, mert ezt nagyon megérdemelte a csapat.” Előtte azonban a támadójátékot is erősíteni próbálta Nikolics Nemanja csapatba állításával, illetve azzal, hogy átálltunk 4-4-2-es hadrendre.

Hangsúlyozta, hogy összességében elégedett volt azzal, amit látott, hiszen esélyt kaptak a fiatalok a bizonyításra (Sallai Roland és Vida Máté is ezen a meccsen debütál – a szerk.), bár azért voltak egy-két olyan dolog, amiben hiányérzete van. A kapitány örült annak, hogy a sérülésből visszatérő Nagy Ádám ilyen remekül játszott és annak is, hogy az elmúlt időszakban kevesebb meccsterhelést kapó Szalai és Dzsudzsák is több időt tudott a pályán tölteni, mint klubcsapataikban.

Végezetül a német szakember megköszönte a közönség támogatását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »