Statiszták kerestetnek a káoszhoz

Mostanra valószínűleg már mindenki értesült arról, hogy az Egyesült Államokban fokozatosan elszabadulnak az indulatok az utcákon és a virtuálisnak mondott, de a közösségi oldalak érintésével már a fizikai világban is megjelenő valóságban.

Dallason kívül három másik helyen is rálőttek rendőrökre csütörtökön és pénteken. A hatóságok szerint az esetek egy részét valószínűleg ugyanúgy a feketék elleni rendőri túlkapások váltották ki, mint a dallasi rendőrgyilkosságokat – közölték a hatóságok. Dallasban 12 rendőrre lőttek rá, közülük öten meghaltak és két civil is megsebesült.

A tiltakozások egyik előzménye, hogy két fegyvertelen afroamerikait lőttek le intézkedő fehér rendőrök a héten, ami miatt több amerikai városban is tüntetnek.

Az amerikai rendőrök azóta is folyamatosan kapják a fenyegető leveleket, Facebook hozzászólásokat és hasonló kommunikációkat. Olyannyira, hogy tegnap egy virtuális térben indult felhevült vita után, a Black Lives Matter (A feketék élete számít) mozgalom egyik támogatója az ablakot betörve berontott vitapartnere, egy rendőr otthonába, aki válaszként lelőtte a támadót.

Bár egy keresztény afroamerikai-fehér család házi videója – amiben megpróbálják felhívni a figyelmet a lényegre, vagyis arra, hogy itt nem a feketék és a fehérek csapnak össze, hanem a jó és a gonosz, a szeretet és a félelem, ami mindkét oldalon megtalálható – nagyon sok szívet megérintett, a kedélyek nemhogy csitulni nem látszanak, de a helyzet egyre kiélezettebb.

„Itt a lehetőség kivonulni az utcákra és hangot adni bárminek, amiben hiszel. Ezrek állnak majd melletted, így amikor elszabadul a pokol, jó eséllyel kerülheted el a lövedékeket, gumibotokat, vízágyúkat, és ha a füledet befogod, még a szitkokat sem kell végighallgatnod. A statiszta szerephez szükséges kritériumok: félelem és harag. Jelentkezés a Káoszból rend jeligére a kiadónál. A felvétel folyamatos.”

A statiszták felvétele egész évben tart, hiszen néhány magányos farkas nem képes felfordulást okozni és a médiának se éri meg foglalkozni vele.

Sok statiszta kell. Olyan emberek, akik amúgy nem csinálnak semmit, nem erőszakoskodnak, de kéznél vannak, amikor a rendőrség lecsap. Egy jó produkcióhoz sok szereplő kell. A kellő számú jelentkező biztosítása érdekében Hillary Clinton találkozott a Black Lives Matter mozgalom vezetőivel, a média pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy mindenki lássa a rendőrök ellen elkövetett bűncselekményeket. Csak akkor remélhetnek kellő tömegeket megmozgató előadást, ha a két oldal nagyjából kiegyenlített.

Már tényleg csak az a kérdés, hogy melyik forgatókönyv mellett döntenek. A lehetőségek száma határtalan. Főleg, hogy a Republikánus Párt országos gyűlése napokon belül kezdetét veszi Cleaveland-ban, tökéletes alkalmat szolgáltatva a folytatásra.

A toborzás folyamatos.

„Várjuk a tüntetőket az utcákon! Mindenkit szívesen látunk, aki politikailag korrekt, szereti a jó telefonokat, márkás edzőcipőket, a világbékét, az ingyen Internetet, Harry Pottert, az Európai Uniót, az oltásokat és az Andromédáról érkező messiásokat.”

„Jövök! És kérek egy négy gombócos fagyit az emberi jogaimért. Vagy lencsét. Mindegy. Ja, és hivatásos tanácsadót a közösségi oldalamhoz, hogy hatékonyabban üzenhessek azoknak, akiket szeretnék lesöpörni a föld színéről. Mi ellen is tüntetünk?”

„Valamit el kell söpörni, mert valami nincs rendben. A régi nem jó. Új kell. Új rend. Ja, hogy az már volt? Akkor Új Világrend. Meg Új Vallás, mert a régi rossz. Intoleráns. Meg akkor már egy új telefont is csapj hozzá. Hol írom alá?”

Mégse? Akkor itt folytasd!

Cikkhez használt forrás: activistpost.com


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »