Sputnik: Izrael a teheráni terrortámadás mögött plusz „Az EU náci gyökerei”

Sputnik: Izrael a teheráni terrortámadás mögött plusz „Az EU náci gyökerei”

Munkáspárti oldalon indulatos dühöt váltott ki Theresa May brit miniszterelnöknőnek az a kijelentése, hogy módosítani fogja és felvizezi az emberi jogokat védő törvényeket, ha azok útjában állnak a terror elleni harcnak, és hogy a jogszabálymódosítás érdekében az Egyesült Királyságnak búcsút kell intenie az emberi jogok európai egyezményének is.   A jobboldali Times brit napilap ismerteti Sir Keir Starmer  brexitért felelős munkáspárti árnyékminiszter kijelentését, mely szerint a miniszterelnöknő ezzel a szövegével csak el akarja terelni a figyelmet arról, hogy belügyminisztersége idején 27 ezerrel csökkentette a rendőrség létszámát.

A Sputnik News orosz hírügynökség elemzi a tegnapi teheráni kettős merénylet hátterét. Azt írja, abszurd, amikor a Donald Trump amerikai elnök szaúd-arábiai látogatáson is felbátorodott királyság nevezi Iránt  terrort támogatónak, mert az olyan, mint amikor Don Corleone maffiázza Tony Sopranót. A Teheránban merénylet elkövetéséért felelős Iszlám Államnak szaúdi, azaz vahabista ideológiája és támogatottsága van. Az amerikai-szaúdi összjáték mögött egyértelműen az Iránt szenvedélyesen gyűlölő, Izraelt támogató amerikai neokonzervatív lobbi áll, amely kitűnő kapcsolatokat ápol Jared Kushnerrel, Trump vejével és tanácsadójával.

Hírdetés

Az amerikai Infowars  hírportál ezzel a címmel közöl cikket: „Leleplezve: Az Európai Unió náci gyökerei”.   Az írás „Az ördög vegyészei” címmel egy most megjelent könyvet ismertet, amelynek témája a II. világháború idején az akkori világ legnagyobb vegyi és gyógyszergyára, a német IG Farben („Fárben”), amely az Európai Unió létrehozása mögött az egyik legnagyobb erő volt.

Szintén az Infowars hírportál ír arról,  hogy a párizsi Notre Dame székesegyháznál kalapáccsal a rendőrökre támadó és lelőtt algériai-svéd férfit korábban az Európai Bizottság „A Diszkrimináció Elleni Nemzeti Újságíró” díjjal tüntette ki, ugyanis Farid Ikken a svéd állami rádióban készített a migránsokkal rokonszenvező  riportokat, melyekben az ellenük irányuló állítólagos rasszizmusról is szó volt.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »