Spöttle: ez a „migránssimogatók” műve

Nyugati civilek is segítik a balkáni határzáron áttörő migránsokat, nem csak embercsempészek – mondta Georg Spöttle biztonsági szakértő az M1-en. Úgy látja, a migránsoknak lövésük sincs, hogy a határ véglegesen lezárult. Ebben szerinte Merkel német kancellárnak és az embercsempészek meséinek is szerepe lehet. Utóbbiaknak talán ő is bedőlne – tette hozzá.

Magyar Menedék - Badiny

Nem csak az embercsempészek segítették a Görögországból a határon álló kerítést megkerülve Macedóniába gyalogoló ezer migránst – mondta az M1-en Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Migránssimogatók

Szerinte vannak olyan „migránssimogató” segítők, például német antifák – baloldali és autonóm szervezetek tagjai –, akik Magyarországon is tevékenykedtek, és önkéntesként kimentek Görögországba is.

Ezek a nyugat-európai fiatalok kötelekkel segítették a migránsok átkelését a határnál, az áradó folyón, valamint térképekkel, jó tanácsokkal látták el őket – mondta.

Most a „csórók” próbálkoznak

Georg Spöttle szerint úgy tűnik, a most próbálkozó migránsok nem olyan felkészültek, mint az első hullámmal érkezők, akik rendelkeztek GPS-szel, okostelefonnal, és állandóan kommunikáltak a neten. A biztonságpolitikai szakértő szerint a vagyonosabb középrétegek tagjai már Európában vannak.

A mostaniaknak nagyon egyszerű nyomógombos mobiljaik vannak, a ruházatuk nagyon rossz, van, aki még strandpapucsot hord, nem készültek fel a télre. Ez már a csóró réteg, amely még megpróbál – pénz híján akár embercsempészek segítsége nélkül is – valahogy eljutni Nyugatra.

„Lövésük nincs” a határzárról

Az is látszik rajtuk, hogy nem is tudják, határzár van, még mindig Angela Merkel német kancellár nevét skandálják, és kis német zászlókat lengetnek.

Mintha lövésük nem lenne, hogy a határ véglegesen lezárult, és döbbenten állnak a kerítésnél. Talán eljutnak hozzájuk még olyan hírek, hogy Angela Merkel továbbra is kritizálja a balkáni országok és Ausztria határokat lezáró politikáját– tette hozzá.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »