Spöttle: a melegek az Iszlám Állam esküdt ellenségei

A legfrissebb jelentések szerint 50 halottja és 53 sebesültje van a floridai Orlando egyik melegbárjában vasárnap hajnalban történt támadásnak, amely az utóbbi ötven év legvéresebb ámokfutása.

Vasárnap délután jelent meg az Iszlám Államhoz köthető egyik Twitter-fiókon Omar Szaddiki Mateen fényképe – az amerikai hatóságok őt azonosították az orlandói támadás elkövetőjeként. A terrorszervezet részéről ugyanakkor nem volt hivatalos állásfoglalás, és nem közölték, hogy magukra vállalják-e a támadást.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint elképzelhető, hogy az Iszlám Állam csak levette az elkövető Facebook-képet, és feltöltötte azt az egyik Twitter-fiókjára.

Emlékeztetett: a szervezet éppolyan franchise-ban működik, mint annak idején az al-Kaida. Vagyis bárki támadhat a nevükben, a beleegyezésük nélkül is. A nyomozás után derül majd ki, hogy a férfi kapcsolatban állt-e valamilyen szélsőséges szervezettel – magyarázta az M1-en.

A szakértő ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a melegek az Iszlám Állam esküdt ellenségeinek számítanak.

– Szíriában és Irakban azt mondják, „kár a golyóért”, és általában felviszik őket magas épületek tetejére, majd ledobják onnan őket – fogalmazott.

Georg Spöttle szerint nagyon sok rejtőzködő terrorista lehet az Egyesült Államokban, akik merényleteket követhetnek el.

A 29 éves elkövető szülei menekültként érkeztek az Egyesült Államokba; ő már Amerikában született.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »