Sportpályát neveznek el Romász Jánosról Szatmáron

Sportpályát neveznek el Romász Jánosról Szatmáron

Romász Jánosról nevezik el Szatmárnémetiben a helyi sportgimnázium fennhatósága alá kerülő egykori Dinamo-sportpályát – szavazta meg pénteken a városi tanács a további két kispályás futballpálya elnevezésére is vonatkozó határozattervet, amelyet Kereskényi Gábor polgármester terjesztett elő. 

jani111_bRomász János

A helyi Friss Újság idézi az elöljárót, aki szerint ezek a pályák „civilizált” sportolási lehetőséget biztosítanak majd, „nevesítésük” pedig egyrészt közelebb hozza az emberekhez, másrészt pedig emléket állít az olyan személyeknek, mint amilyen Romász János is volt.

A tavaly rövid, de nagyon súlyos betegség után alig 48 évesen elhunyt kiváló sportújságírót olvasóink is bizonyára jól ismerték, hiszen közel tíz éven át volt a Krónika szerkesztője, mielőtt a Friss Újsághoz „igazolt”. A most róla elnevezett futballpályát kedden 18 órakor, a Romász János-emléktornával avatják fel. Mellette még Báthori Istvánról, a ’70-es és ’80-as évek egyik legjobb romániai labdarúgókapusáról és a futballedző Nicolae Marcuról neveznek el pályát.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »