Spiegel: Farkas Flórián alámerült

Spiegel: Farkas Flórián alámerült

A Spiegel Online német hírportál Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztosról közölt írást.

A Korrupció Kelet-Európában: a roma nép szenved, a roma funkcionárius kaszál című írásában a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy Farkas Flórián ugyan „élvezi a nyilvános fellépéseket”, de egy ideje „alámerült”, méghozzá „jó okkal”, hiszen ő áll a roma támogatási pénzek körüli „egyik legnagyobb korrupciós botrány középpontjában”.

A többi között hozzátette, hogy sok kommentátor szerint súlyos csapás érte a „romapolitika” hitelességét, de nemigen vannak olyanok, akiket meglepett az ügy. Kifejtette, hogy nem a Farkas Flórián körüli ügy az egyetlen korrupciógyanús eset, és az „ilyen afférok szimptomatikusak”, mert a romák felzárkózását célzó támogatás az uniós támogatási politikának a korrupció által leginkább veszélyeztetett és legsikertelenebb területei közé tartozik.

Megjegyezte, hogy „az Orbán-kormány eddig csak félszívvel reagált” az ügyre, és úgy vélte, a miniszterelnöknek szüksége van Farkas Flóriánra, mert az általa vezetett szervezetnek, a Lungo Dromnak országszerte nagy befolyása van a roma közösségekben, és így szavazatokat biztosít a Fidesznek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »