Spanyolok egymás ellen a BL-ben

Spanyolok egymás ellen a BL-ben

A negyeddöntők következnek a Bajnokok Ligájában. Az első napon a hét végén az El Clásicót elbukott Barcelona az ugyancsak spanyol Atlético Madridot fogadja, a német Bayern München pedig a portugál Benficát várja esélyesként.

Luis Enrique nem engedte, hogy a játékosai nyalogassák a sebeiket. Fájó volt a szombati hazai vereség az ősi rivális Real Madridtól, ám a katalánok vezetőedzője már percekkel a lefújás után azt nyilatkozta, hogy számára már nem létezik ez a mérkőzés, tovább kell lépniük, és már a Bajnokok Ligájára kell összpontosítaniuk. Azóta nem hallani kesergő hangokat a csapat házatájáról, pedig ez a kudarc páratlan sorozat végére tett pontot, hiszen a Barcelona szombatig 39 egymást követő tétmeccsen maradt veretlen. Temetői hangulat már csak azért sem uralkodhat a klubban, mert a csapat továbbra is hat pont előnnyel vezeti a bajnoki tabellát, éppen mai BL-ellenfele, az Atlético Madrid előtt.

A fővárosi csapat érthetően jobb előjelekkel készül az összecsapásra. Az Atléticóra nem jellemzők a gólzáporos győzelmek, az együttes legfőbb erényei a védekezésben rejlenek, most azonban egy önbizalmat növelő 5-1-es Betis elleni győzelemmel hangolt a Barcelona ellen. A két csapat egyébként már találkozott egymással a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ez két éve történt, és akkor a madridiak nyerték a párharcot, sőt a döntőbe is eljutottak, ahol hosszabbításban kaptak ki a Real Madridtól. A Barcelona nyilván törlesztene, és nem csupán a bosszú okán: a BL-ben még sohasem volt példa címvédésre – az elődjében, a BEK-ben igen –, és most a katalánokon a sor, hogy ezen változtassanak.

– A döntőt szánjuk végállomásnak, és ehhez a legjobbakat is le kell tudnunk győzni – nyilatkozta Juanfran, az Atlético tapasztalt játékosa az UEFA honlapjának. – Márpedig a Barcelona ebbe a kategóriába tartozik, három nagyszerű csatárral, akik közül kiemelkedik Lionel Messi, aki egyszerűen a világ legjobbja, de a csapat többi posztján is kiváló futballisták szerepelnek. Ugyanakkor tudjuk, hogy ha a legerősebb formánkat hozzuk, akkor van esélyünk a továbbjutásra. Nekünk mindegy, hogy felkészülési vagy tétmeccset játszunk, bajnoki, hazai vagy nemzetközi kupamérkőzésen lépünk pályára, mert mi mindegyiken győzni akarunk. A Bajnokok Ligája abban különbözik minden mástól, hogy a klubunk még sohasem nyerte meg, ezért is rendkívüli számunkra ez a sorozat. Most reménykedünk, és meggyőződésem, hogy az Atlético előbb vagy utóbb, de megkaparintja a BL serlegét is.

Bayern München – Benfica

A másik ma esti találkozón a Bayern München a portugál Benficát fogadja, és egyértelműen a párharc esélyesének számít. A német bajnok sikere esetén ötödször léphet be a négy közé a sorozatban, tapasztalt, tekintélyes játékosokat vethet harcba, a Benfica – amely 1990 óta nem jutott el az elődöntőig az európai bajnokok vetélkedésében – fiatal játékosai jóval kevesebb rutinnal felvértezve próbálják megtréfálni a bajorokat. Josep Guardiola, a Bayern vezetőedzője azonban sokat foglalkozik az esélyekkel, arra emlékeztet mindenkit, hogy az orosz Zenitet is favoritnak vélte a közvélemény a Benfica ellen, mégis a portugálok jutottak a negyeddöntőbe, ráadásul kettős győzelemmel. Rui Vitória vezetőedző szerint ők nyugodtan játszhatnak, ő már most is büszke a csapatára.

– Örömmel tölt el, hogy látom, a fiatal játékosaink folyamatosan fejlődnek, és az ő pimaszságuk az idősebbek tapasztalatával messze viheti a csapatot – mondta. – Nagy kihívás előtt állunk, a kontinens egyik legerősebb csapatával kerülünk szembe, de nem hátrálunk meg előle.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 05.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »