Sorra buknak a balos nagyágyúk

Sorra buknak a balos nagyágyúk

Werner Faymann, Zoran Milanović, Victor Ponta. Három baloldali politikus, aki egy évvel korábban durva és közönséges módon sértegette Magyarországot és annak miniszterelnökét a migránsválság kapcsán. Mára azonban mindhárman eltűntek a politika süllyesztőjében, és feltehetően jó ideig nem is térnek vissza.

Werner Faymann osztrák szocialista kancellár nemes egyszerűséggel lenácizta hazánkat. Aztán az idő előrehaladtával az osztrák álláspont is változott, megerősítették déli határukat is, igaz, a „kerítés” szó helyett a „kapu oldalsó szárnyakkal” elnevezést használták. Faymannon azonban ez sem segített, belebukott a migránsválságba.

Horvátország korábbi szociáldemokrata ügyvezető miniszterelnöke, Zoran Milanović sem adta alább, neki sikerült a „Magyarország Európa vakbele” sértő mondattal előrukkolnia.

Milanović a felépült magyarországi kerítésről pedig tömören annyit mondott: a 21. század legnagyobb „gyalázata és szégyene„. Pár héttel később már ős is arról beszélt, hogy Horvátországban iskerítést húznak fel, így a saját csapdájába esett. A politikus, aki egyébként a szocialista internacionálé tagja, a horvát parlamenti választásokon idén kétszer is bukott, majd a második, múlt vasárnap bekövetkezett választási vereséget követően lemondott pártja vezetéséről is.

Victor Ponta úgy fogalmazott bő egy esztendővel ezelőtt, miszerint „Románia emberként fog bánni a migránsokkal, nem pedig úgy, mint magyar szomszédaink, akik botokkal terelik és sorszámmal látják el őket”.

Ponta ugyan hivatalosan a bukaresti diszkótűz következményeként mondott le, ám valójában a mai napig is tartó korrupciós botrányai miatt vált ingataggá a lába alatt a talaj.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »