Sorozatos jogsértések az M4-es autópálya kivitelezése során

A 2016 első negyedévében ellenőrzött beruházások között az M4-es autópálya kivitelezési munkáinál fordultak elő a legnagyobb számban jogsértések – közölte a Közbeszerzési Hatóság, amely a számviteli fegyelem megsértése miatt komplex adóvizsgálatot kezdeményezett. Az ellenőrzés során – új elemként – alvállalkozóként bevont, panamai bejegyzésű társaságokra is fény derült, emiatt a Közbeszerzési Hatóság bejelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodának.

Tekintettel arra, hogy az ellenőrzés a fővállalkozóktól az alvállalkozói lánc irányába halad, a projektben még további és kiterjedt vizsgálatokra számíthatnak az érintettek.

A Hatóság az említett lépéseken felül jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál az M4 kivitelezésében részt vevő alvállalkozók alkalmassági igazolásaival összefüggésben.

Egy másik, tehát nem az M4-hez kapcsolódó közbeszerzés esetében ugyancsak jogorvoslati eljárást indított a hatóság a szerződés módosításával járó közzételi kötelezettség elmulasztása miatt. Idén egyébként várhatóan közel félszáz projekt esik át a részletekbe menő ellenőrzéseken.

Szerző: VG Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »