Sorozatdömping a Comic-Conon

Snowden, a Marvel, a Star Trek, a 24 és egy új Lucifer karakter uralta a San Diegó-i képregényshow-t.

Egyre erősebb az érdeklődés Oliver Stone rendezőnek az amerikai kormányzati megfigyelési botrányt kirobbantó Edward Snowdenről készített egész estés mozija iránt. Ez derült ki a világ legnagyobb képregényfesztiválján: a San Diegóban megrendezett, hétfő hajnalban véget érő Comic-Conon ugyanis újabb morzsákat kaptak az összeesküvés-elméletek fanatikusai, és a nyitásként bemutatott előzetes csak fokozta a várakozásokat. Az Egyesült Államokban hivatalosan szeptember 16-án debütáló mozi főszereplője, az egyebek között a legutóbbi Batman-trilógiából ismert Joseph Gordon-Levitt remekül hozza Snowden sótlan informatikus karakterét, a Rubik-kockában kicsempészett titkos anyag pedig már eleve izgalmas a magyaroknak.

Az erős nyitány után persze jöttek a nagy képregénymárkák, a Marvel és a DC, amelyek vázolták a várható szuperhősös mozik trendjeit. A négynapos rendezvény alatt számos, már régen várt vagy épp meglepőnek szánt bejelentés hangzott el. Talán az egyik legizgalmasabb, hogy Jack Bauer tényleg „meghal”, s a Kiefer Sutherland megformálta „golyóálló” terrorelhárító helyett új igazságosztó érkezik a nyolc évadot és egy fél szezont megélt sorozatba, a 24-be. Az éppen a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után elindult valós idejű (24 rész – 24 óra, egy rész – egy óra) hajsza új főszerepét, az amerikai hadsereg különleges erőinek kommandósát, Eric Cartert egy fiatal fekete színész, Corey Hawkins alakítja majd.

Ha pedig sorozat: érdekesnek ígérkezik az amerikai CBS kereskedelmi televízió által bejelentett Star Trek, amely épp most ünnepelte első szériájának ötvenedik születésnapját. A tervek szerint az amúgy a legújabb mozival most jelentkező sci-fi saga új részei januártól jönnének.

A képregénymozis tudorok szerint a Comic-Con legnagyobb durranásának mindenesetre az számít, hogy a Ms. Marvel, azaz Marvel kapitány szerepére leszerződtették Hollywood manapság egyik legfelkapottabb üdvöskéjét, Brie Larsont, aki idén kapott Oscar-díjat Lenny Abrahamson filmdrámája, A szoba főszerepéért. Oscar-díjasokból amúgy sem volt hiány a telt házzal futó rendezvényen: egy másik bejelentés szerint a megfilmesítés előtt álló Fekete párduc (Black Panther) képregény moziváltozatának egyik főszerepét, Nakia karakterét Lupita Nyong’o játszhatja el – a fekete szépség az Amerikai Filmakadémia aranyszobrocskáját a 12 év rabszolgaság mellékszerepéért kapta 2014-ben.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 26.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »