Sorozatban hatodszor nyert a Real Madrid a bajnokságban

SportSpanyolország

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 33. fordulójában a Real Madrid 5-1-re nyert az utolsó helyen álló Getafe stadionjában, így feljött a tabella második helyére 75 ponttal, a hátránya pedig egy pont a Barcelonához képest – amely holnap játszik a Valenciával, de a harmadik helyen álló Atlético Madrid is csak vasárnap lép pályára.

A Getafe szezonja eddig borzalmasan alakul, bár matematikailag még bven van esélye a bent maradásra. A Real ellen viszont esélye sem volt pontokat szerezni, Benzema a 29. percben lőtte az első gólt, ez volt a francia csatár 22. gólja a bajnokságban. Az Európa-bajnokságot biztosan kihagyó támadó korábbi rekordja 21 bajnoki gól volt még a 2011–2012-es évadból – írja a Faktor.

A Real aztán előbb a 40., majd az 50. percben is gólt szerzett, előbb Isco, majd Gareth Bale volt eredményes.

A Real utánpótlásából kikerülő Pablo Sarabia ugyan szépített, de a meccs végén még jött James Rodríguez és Cristiano Ronaldo is, utóbbi a 31. gólját szerezte a bajnokságban, jelen pillanatban öttel vezet a második Luis Suárez előtt a góllövő-listán.   

A Real sorozatban hatodszor nyert a bajnokságban, és a korábbi hétpontos hátránya egyre csökkent a Barcelonával szemben – ha a katalán csapat nem nyer a Valencia ellen, akkor ez így is marad a forduló után. Az Atlético Madrid visszaszerezheti a második helyét, ha legyőzi a Granadát, de akár pontszámban be is érheti a Barcát, ha az kikap.

La Liga33. forduló

Getafe–Real Madrid 1–5

Las Palmas–Sporting Gijón 1–1

View the full image Forrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »