Soros-ügyben a BBC és a Russia Today tegnap, ugyanakkor

Soros-ügyben a BBC és a Russia Today tegnap,  ugyanakkor

A hazai balliberális média külföldi sajtószemléjének a vezérfonala, mint minden más esetben, szintén a magyargyűlölet, amelynek egyik fő kritériuma egy igazi, a világon valóban egyedülálló negatív Hungaricum: minél nagyobbat rúgnak külföldről az országba, annál nagyobb az élvezet.

E szemléknél ezen médiatermékek még reklámozni is szokták az általuk kiszemelt, Magyarországot klisészerűen befeketítő cikkek vagy tudósítások forrásait, míg a tárgyilagosságra törekvőket ócsárolják. A BBC természetesen az előbbi kategóriába, a Russia Today (RT) az utóbbi kategóriába tartozik és mellette szinte kötelességszerűen ilyen jelzők állnak: „a Kreml/orosz kormány/Putyin szócsöve”.

Miután legalább egy alkalommal érdemes összehasonlítani, hogy az államilag a brit polgárokra kivetett kötelező sarccal fenntartott BBC mennyiben tárgyilagos, manipulációtól mentes és, ezzel szemben, mennyire „hazug” és „propagandaadó” az RT, tegyük ezt meg egy tegnap, nagyjából ugyanazon időben ugyanazon témában elhangzott tudósítással egy olyan témában, amely a hazai nyilvánosság előtt közismert.

Olvasóinkat szeretnék biztosítani arról, hogy e cikkünket garantáltan nem fogják támadni az érintettek, hiszen ezúttal is tényekre támaszkodunk. Ugyanakkor miután olyanokról van szó, akik morális és szakmai színvonala tökéletesen megegyezik szellemi és/vagy anyagi mentorukéval, Soroséval, az is garantált, hogy rájuk nézve kötelezőnek tekintik: továbbra is folytassák eddigi hírmanipulációs gyakorlatukat.

A magyarországi Soros-ügy tegnapi állásáról a „független, tárgyilagos brit közszolgálati adó”, a 35 ezres stábbal dolgozó BBC világszolgálata beszámolójának ezt a címet adta: „George Soros: a magyar kormány plakátjai antiszemiták.” A világszolgálat e jelentését képekkel is illusztrálja, amelyik egyikén ott a Soros-plakát a „Büdös zsidó” felirattal.

„Putyin szócsöve”, a Russia Today francia portálján megjelent tudósítás címe: „Izrael felhívja a magyar kormányt, állítsa le Soros-ellenes kampányát, majd visszavonulót fújt”.

Folytatás: http://magyaridok.hu/kulfold/soros-ugyben-bbc-es-russia-today-1940092/


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »