Soros szóvivője: „Európa legsötétebb óráit” idézi a plakátkampány

„Európa legsötétebb óráit idézi” a magyar kormány új, migrációellenes kampánya, amely Soros György képét használja plakátjain – állította Michael Vachon, a magyar üzletember szóvivője kedden a Reuters hírügynökségnek e-mailben eljuttatott közleményében. „A magyar kormány idegengyűlölete és a menekültek démonizálása Európa-ellenes” – tette hozzá. Szerinte a plakátkampány elferdíti a milliárdos migrációról vallott nézeteit.

Korábban Orbán Viktor közölte: „Aki vagyonát, hatalmát, befolyását, az általa pénzelt NGO-k hálózatát arra használja, hogy Magyarországra és az Európai Unióba milliószámra telepítsen migránsokat, az a mi közös jövőnket éli fel. Soros György milliárdos spekuláns számtalanszor nyilvánvalóvá tette, hogy ő pontosan ezt akarja”.

http://mno.hu/

Michael Vachon ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az állítás, mely szerint Soros migránsok millióit telepítené Európába, „fantázia” műve. „Soros migrációval kapcsolatos jelenlegi álláspontja az, hogy a nemzetközi közösségnek jobban kellene támogatnia a fejlődő országokat, amelyek ma a menekültek 89 százalékának adnak otthont, és hogy Európának több százezer, teljesen átvilágított menekültet kellene befogadnia egy módszeres ellenőrzési és áttelepítési folyamat keretében” – tette hozzá.

A 444 azt írja, mindezt ismerőseinek és munkatársainak levélben küldte el Soros György, és ennek a „Darkness Falls”, azaz „Leszálló sötétség” címet adta. A portál szerint a levél „George Soros” feladótól érkezett, de Michael Vachon írta alá.

A „kedves barátaim és kollégáim” megszólítású levél azzal kezdődik, hogy megkéri a címzetteket, segítsenek hírét vinni annak, ami „Magyarországon, az Európai Unió szívében” történik. A levél szerint a kampánynak egyértelműen antiszemita felhangja van, amin sok zsidó és nem zsidó magyar is felháborodott.

http://mno.hu/

A „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” felkiáltású kampány többeket arra sarkallt, hogy igen kemény szavakkal adjanak hangot véleményüknek. Török Gábor politológus például egy Facebook-bejegyzésben utalt arra, hogy Orwell regénye, az 1984 jut eszébe a kormány legújabb plakátkampányáról. Ott egy bizonyos Goldstein volt „a parancsnoka annak a hatalmas árnyékhadseregnek, az összeesküvők földalatti hálózatának, amely az állam megdöntésére tört…”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »