Soros Leaks: Kik Soros György szlovákiai szövetségesei?

A Soros Györgyhöz tartozó Open Society Foundation belső dokumentumait megszellőztető DC Leaks jóvoltából kicsit jobban beleláthattunk a magyar származású milliárdos pénzügyi guru stratégiájába, aki kétségtelenül a világ egyik meghatározó személyisége, és aki hatalmas vagyonával óriási befolyásra tett szert világszerte – így hát nem csoda, hogy a kiszivárogtató honlapot azóta szabályosan kivégezték.

 

Az elmúlt évtizedekben Soros aktivisták egész hálózatát építette ki, akik a nyílt, átlátható és toleráns társadalom, az emberi jogok és társadalmi reformok mellett foglalnak állást (LGBTI, stb.)

 

A kritikusok ellenben egy veszélyes, destabilizáló erőként látják őt, aki értelmi szerzője és támogatója volt a legtöbb forradalomnak és puccsnak világszerte az elmúlt negyed évszázadban. Ide sorolják a 2013-as ukrajnai eseményeket, és a 2015-as lengyelországi kormányellenes tüntetéseket is.

 

Lengyelországi kormányellenes tüntetés tavaly. Civil szervezetek főszerepben. Fotó: EPA

 

Kik Soros kelet-közép-európai szövetségesei?

 

A különösen érdekfeszítő dokumentumok tanúsága szerint az Európai Parlament jelenlegi, 2014-2019 közötti garnitúrájának 751 képviselőjéből 226-an lehetnek Soros György megbízható szövetségesei. Köztük van Monika Flašíková Beňová, Monika Smolková és a Smert nemrég éles hangon kritizáló Boris Zala is (mindhárman a Smer EP-képviselői).

 

És bár Robert Fico kormányfő az EP migránsok európai munkaerőpiaci integrációjáról szóló javaslatát „rituális öngyilkosságnak nevezte”, a smeres szociáldemokraták 3 három igen és 1 tartózkodó szavazattal mégis csak támogatták.

 

Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártjának képviselője a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy a Soros György által hirdetett elveknek nincs különösebb hatásuk a szlovák EP-képviselőkre, akik másrészt eléggé passzívak, „inkább besimulnak pártcsaládjaikba, és ott nem fejtenek ki jelentősebb tevékenységet”.

 

A szlovákiai EP képviselők szavazása a migránsok munkaerőpiaci integrációjáról. Forrás: Visegradpost.com

 

És akkor jött a cenzúra…

 

A Soros érdekeltségébe tartozó Open Society Foundation belső iratait a DC Leaks szellőztette meg még augusztus 18-án, akkor igen nagy vihart kavarva Magyarországon is. A Mandiner úgy tudja, hogy a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt. 49.500 dolláros (mai árfolyamon több mint 45 ezer eurós) támogatást kapott az Open Society Initiative for Europe (OSIFE) magyarországi programjának részeként.

Aki szeretne mélyebben elmerülni a zaftos anyagokban, az sajnos csalódni fog. A DC Leaks oldalát ugyanis megszüntették, Twitter oldalukat is felfüggesztették. Mielőtt az oldal elérhetősége megszűnt volna, az Open Society Foundation szóvivője a kiszivárogtatást „a civil társadalom és az emberjogi aktivisták elleni, globális és agresszív támadásnak” nevezte.

 

Az oldal bár jelenleg nem elérhető, újraindítása esetén ide kattintva tekinthető meg.

 

A Soros szövetségeseinek listáján szereplő 13 kelet-közép-európa EP-képviselő:

Martina DLABAJOVÁ (Czech Republic, ALDE Group, Liberal) Jiří MAŠTÁLKA (Czech Republic, GUE / NGL, radical left) MESZERICS Tamás (Hungary, member of LMP, Greens / EFA Group in the European Parliament) Péter NIEDERMÜLLER (Hungary, Democratic Coalition, Socialist Group in the EP) Monika FLAŠÍKOVÁ BEŇOVÁ (Slovakia, a member of SMER, Socialist Group in the EP) Monika SMOLKOVÁ (Slovakia, a member of SMER, Socialist Group in the EP) Boris ZALA (Slovakia, a member of SMER, Socialist Group in the EP) Lidia Joanna GERINGER de OEDENBERG (Poland, Socialist Group in the EP) Andrzej GRZYB (Poland, Christian Democrat EPP group in the EP) Danuta JAZŁOWIECKA (Poland, Christian Democrat EPP group in the EP) Agnieszka KOZLOWSKA-RAJEWICZ (Poland, Christian Democrat EPP group in the EP) Bogusław LIBERADZKI (Poland, Socialist Group in the EP) Róża THUN UND HOHENSTEIN (Poland, Christian Democrat EPP group in the EP)

 

MagyarHirlap.hu, Visegradpost.com,
Mandiner.hu, DailyCaller.com, Körkép.sk

Nyitókép: Katehon.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »