Soros kitartottja a magyarországi liberális akol – a sékelért meg is kell dolgozni

Nem csak a magát példásan függetlennek hazudó, ugyanakkor mások pénztárcájában rendszeresen és kajánul turkáló 444.hu-t, hanem az összes aktív baloldali, liberális “civil” szervezetet is kitömte Soros György nemzetközi spekuláns – nézett utána a PestiSrácok.hu. A tőzsdecápa kedvenc főszerkesztőjének, a 444-es Uj Péter médiafelületének felhizlalása mellett Soros az Index egyik blogjának, a Political Capitalnak, a Transparency International Magyarországnak, a Magyar Helsinki Bizottságnak és a magyar leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) szövetségének is súlyos tízmilliókat utalt a 2014-es választások évében, hogy a milliárdos kitartottjai aktívan és kitartóan befolyásolhassák a magyar politikai közéletet.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Portálunk hiába kereste Uj Pétert, hogy megkérdezzük, továbbra is függetlennek vallják-e magukat, és hogy a 2014-es támogatáson kívül mennyi pénzt markoltak még fel a Soroshoz köthető szervezetektől, a főszerkesztőt nem sikerült elérnünk.

Lerántotta a leplet Soros György politikát befolyásoló támogatási manővereiről és eddig titkolt tevékenységéről a DC leaks, amely több száz belső dokumentumot szivárogtatott ki a milliárdos Soros által működtetett csoportoktól, szervezetektől, elsősorban az Open Society Foundationstől. A közzétett adatok bizonyítják, hogy Soros továbbra is befolyásolja az európai választásokat és az európai migrációt is. Nem meglepő módon a dokumentumokban számos magyar szervezet neve is felbukkan, mint Soros kitartottjai. Délelőtt a mandiner.hu nyomán megírtuk, a 444.hu mintegy ötvenezer dollárt, 14 millió forintot kapott 2014-ben Soros György Open Society-hálózatától, hogy olvasói bevonásával mind a 106 egyéni választókerületben felvegye a küzdelmet a választási visszaélésekkel. Pikáns, hogy a kövér summa ellenére a 444.hu keresőmotorjával eddig egyetlen hasonló témájú, vagy választási visszaélést, csalást leleplező írást sem találtunk…

A PestiSrácok.hu utánanézett és kiderült, nem csak a magát példásan függetlennek hazudó, ugyanakkor mások pénztárcájában rendszeresen és kajánul turkáló 444.hu-t, hanem az összes aktív baloldali, liberális “civil” szervezetet is kitömte Soros György nemzetközi spekuláns. A tőzsdecápa kedvenc főszerkesztőjének, a 444-es Uj Péter médiafelületének felhizlalása mellett Soros az Index egyik blogjának, a Political Capitalnak, a Transparency International Magyarországnak, a Magyar Helsinki Bizottságnak és a magyar leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek szövetségének is súlyos tízmilliókat utalt a 2014-es választások évében, hogy a milliárdos kitartottjai aktívan és kitartóan befolyásolhassák a magyar politikai közéletet.

A Magyar Helsinki Bizottság például arra kapott mintegy 50 ezer dollárt az Open Society-hálózattól, hogy megerősítse az emberi jogi szervezetekkel ápolt kapcsolatait és “ellensúlyozza a negatív trendeket.”

A Transparency esetében még ennél is mélyebben a zsebébe nyúlt a tőzsdecápa, hiszen a magát “független, szakmai szervezetként” beállító Transparency International Magyarország 117 ezer 403 dollárt kapott arra, hogy a kampányfinanszírozásban felhívja a figyelmet a korrupcióra.

Az Athena Intézeten keresztül az Indexen megjelenő EUrológus blog is örülhetett Soros bőkezűségének. Az európai demokratikus közélet megerősítése érdekében létrejött “független” intézet ugyanis több mint 7 milliós dotációban részesült, hogy az EUrológussal közösen ellensúlyozza a magyarországi szélsőséges, populista hangokat.

Soros pénzcsapjait a Magyar LMBT Szövetségbe is becsatornázta és az Open Society-n keresztül mintegy 40 ezer dollárt utalt át a szervezetnek, hogy hatékonyan harcolhasson Magyarországon a homofóbia és transzfóbia ellen. Soros szép összeggel támogatta még a honlapcímükön egyébként elérhetetlen, így online nem létező Budapesti Szociális Forrásközpontot, az X Kommunikációs Központot, a budapesti Költségvetési Felelősségi Intézetet és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesületet (FÜGE).

A 444-nek elutalt Soros-támogatással kapcsolatban a PestiSrácok.hu Uj Pétert, a portál főszerkesztőjét is felhívta, hogy megkérdezzük, továbbra is függetlennek vallják-e magukat, és hogy a 2014-es támogatáson kívül mennyi pénzt markoltak még fel a Soroshoz köthető szervezetektől, de Soros kedvenc főszerkesztőjét nem sikerült elérnünk.

hunhír.info – ps.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »